Sådan håndterer du vigtige beslutninger og samtaler

Skrevet d. 31-10-2016 09:45:47 af Jesper Schack Clausen - Coach

Jeg hedder Jesper Schack Clausen og jeg er underviser og job- og karrierecoach. Noget af det jeg hjælper mange af mine kunder med, er når de står overfor en vigtig beslutning. Når der er en vigtig beslutning er der ofte også en vigtig samtale - og måske en svær samtale, der skal tages. Til dette har jeg lidt input til dig, med hvordan du kan gå til den samtale på en lidt anden måde end du plejer. Så kommunikation med meget effektiv fokus. 


Udgangspunktet er at du inden du går til selve samtalen overvejer hvad målet med selve samtalen er. Hvad er dit mål? Er det at du får givet en konkret besked, får diskussionen op at stå eller noget tredje? Skriv det ned.


Derefter skal du sætte dit mindset til at du reelt set ikke ved hvad der sker til samtalen. Du har et valg der går på, at du kan gå ind som du vil. Hvordan modparten reagerer kan du ikke afgøre, men du kan afgøre hvordan du selv reagerer og hvilket mindset du går ind med.


Dernæst skal du give dig selv lov til at være ærlig. Er det du ønsker realistisk? Eller hvis der opstår en anspændt situation, og det gør der måske, hvad kan du så gøre for at imødekomme det selv? Det handler ikke nødvendigvis om dig, der kan ske mange ting i denne proces som du ikke er herre over. 


Så der er 4 hurtige steps, til selve samtalen:

  • Hold kontakt (giv hånd, hvis det er dét der skal til og mød vedkommende på bedste vis)
  • Giv udtryk for at du har brug for vedkommendes hjælp
  • Fortæl hvad du vil og tilføj "fordi" (hvorfor er det vigtigt for dig?)
  • Sikre dig enighed (opsummér i slutningen af aftalen)


Så gå til den næste samtale med et lidt andet udgangspunkt og så glæder jeg mig til at høre hvordan resultatet bliver.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.