Pårørende til stress ramt

Skrevet d. 12-3-2015 10:30:06 af Lilli Lewandowski - Coach, Stresscoach, Supervisor, Psykoterapeut MPF, Mentaltræner, Mindfulness instruktør, Parterapeut, Stressterapeut

Pårørende til stress ramt.

 

"Nødråb fra pårørende til stressramt". Det læste jeg forleden og ja,- det er meget forståeligt. Når ens kære går ned med stress, er det ikke kun den stressramte der blvier ramt, men hele familien. Ofte sker dette nedbrud jo som et lyn fra en klar himmel, for trods diverse symptomer er de fleste af os jo nogen "overlevere" og kører indtil maskinen bryder sammen. Når det så sker, så den ramte virkelig ramt. Den ramte orker dårligt at tage sig af sig selv og kan have svært ved at rumme familien. Når man så står som familie og ser hvor dårligt ens kære har det, ønsker man jo bare at hjælpe. Og vi skal også hjælpe, men det kan være sin sag at finde ud af hvordan. Når stressen har ramt i en sådan grad, så er det en lang proces og den kan kører op og ned. Bedst som man tror at der lys forude, så knækker filmen igen. Opslidende og dybt frustrende for alle parter. Det kan ende i skænderier, tavshed, skilsmisse, som tærer yderligere på de få ressourcer der er. Er der børn involveret, er der en yderligere faktor at tage hensyn til og tage alvorligt, for børn er dybt angste for at mor eller far skal dø. Mange siger ingenting, fordi de prøver at beskytte mor eller far for yderligere bekymring. 

En stress ramt familie har brug for hjælp og støtte til at komme igennem processen og komme hele ud på den anden side. Trods de hårde odds, kan det godt lade sig gøre og heldigvis kommer de fleste stressramte sig igen og med familiens støtte, kan det endog munde ud i en styrke og en proces familien har gået igennem sammen. 

Tænker du at du/i kunne ahve brug for hjælp, så se nærmere på min hjemmeside.

Jeg tilbyder også i visse tilfælde hjemmebesøg. (dækker fynsområdet)

www.lilli-lewandowski.dk

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.