Naturterapi

Skrevet d. 6-8-2018 17:41:33 af Charlotte Apel - Coach, Stresscoach

Find din indre ro med mindfulness og yoga i naturen


Vi kender alle Udtrykket ”at falde ned på jorden igen”. Ifølge Den Danske Ordbog er betydningen af denne sætning: blive afslappet igen efter at have været anspændt - man har haft adrenalinen piskende rundt det meste af dagen, og det tager tid at finde ro.

Så det at komme ned på jorden har, siden sprogets oprindelse, været forbundet med at lande i noget roligt og stabilt - det er gammel viden - og vi opnår denne tilstand ved at åbne sanserne og komme helt tilstede i nuet. Det nu, som er lige nu.

 

Naturen er for mange mennesker et ret uopdaget mindfulness og yoga rum. Forskning viser, at opholde sig og være aktiv i naturen styrker menneskers sundhed, trivsel og livskvalitet.

Undersøgelse viser, at mennesker der bor under en kilometer fra grønne områder, kommer oftere ud i naturen og har bedre sundhed, trivsel og livskvalitet end borgere, der bor længere fra grønne områder.

 

Hvad er det så naturen kan:

Stress

Naturen kan sænke dit stressniveau. I en undersøgelse sammenlignede man folk, der gik 15 minutter i naturen, med folk der gik 15 minutter i byen. De, der havde gået i naturen, havde lavere blodtryk, hjerterytme og niveauer af stresshormonet kortisol.

 

Friskluft

Frisk luft gør det muligt for dig at tage dybere og længere vejrtrækninger, hvilket gør, at der bliver sendt mere ilt rundt i din krop.

 

Sol- og dagslys

Der skal D-vitamin til, hvis dine knogler skal være stærke. Og omkring 30 minutter i solen kan give dig det, som du har brug for på en dag, og dermed mindske risikoen for knogleskørhed. Nok D-vitamin nedsætter muligvis også risikoen for en række andre sygdomme som f.eks. type 1-diabetes og hjertesygdomme.

 

Jeg er så heldig at bo i Silkeborg med Søhøjlandet i baghaven - og med den dejlige sommer vi har haft, har alt yoga undervisningen forgået i naturen med udsigt over søen.


God fornøjelse i naturen, Charlotte


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.