Slip for julestress

Skrevet d. 29-11-2018 13:42:15 af Charlotte Apel - Coach, Stresscoach

5 gode råd til at undgå julestress

December er for mange mennesker en af årets mest stressede måneder. Der er så meget, vi skal nå, før vi kan holde den velfortjente juleferie. Vi kører os selv helt ned og så ender juleferien med, at vi prøver på, at holde os vågne og vi får den forkølelse, som vi ikke har tid til pga. af alt det, vi lige skal nå at gøre færdigt ”så vi kan nyde julen”. Så her får du 5 gode overskuelige råd til en glædelig jul og en velfortjent ferie- hvor du har tid til at være noget for dig selv og dem du holder af ?

1. Lad dig ikke fange af andres julestress
Vi lader os ofte påvirke af andre, som fortæller, hvor stressede de er over julegaverne - STOP OP, og fokuser på glæden ved at købe og give gaver.

2. Planlægning give overskud
Planlægning kan være din nøgle til en stressfri jul. Brug kalenderen og planlæg julegave indkøb og planlæg dem i god tid. Lav en liste hjemmefra med gaveideerne i prioriteret rækkefølge og hvor du kan købe dem.

3. Tilgiv og accept er kodeord i julen
Julen er tilgivelsens tid, og det kan være en lettelse at tilgive og acceptere julens vanvid. Der er visse ting, der bare er ude af vores kontrol zone; mange mennesker i alle butikker, meterlange køer, udsolgte varer og julestressede mødre. Tilgiv og acceptér dem alle, i stedet for at bruge masser af negativ energi på det. Der er kun en, der kan tage ansvar for din julelykke, og det er dig selv.

4. Giv dig selv en pause

Med to-do-lister på længde med den kinesiske mur, har man brug for pauser og alt hvad du skal bruge, er 30 minutter om dagen. Finde den bedste pause for dig - for nogen er det meditation, for andre er det at danse til Wham! Last Christmas 7 gange i streg eller måske bare at stirre ud af vinduet - dagdrømmeri og mindfulness – at glemme tid og sted, alt gælder. 

5. Tænk som et barn
Vær barnlige begejstring over alt ved julen. Vis din begejstring for nisser, julepynt, pebernødder, gløgg, pakkekalender osv…………. Lev julen fuldt ud HO HO HO

 Jeg ønsker alle en glædelig og stressfri jul ?

 


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.