Lad din stress blive din styrke

Skrevet d. 25-2-2015 15:36:15 af Lilli Lewandowski - Coach, Stresscoach, Supervisor, Psykoterapeut MPF, Mentaltræner, Mindfulness instruktør, Parterapeut, Stressterapeut

Lad din stress blive din styrke

Stress er efterhånden blevet et velkendt begreb og rigtig mange bukker under for stressens jernhårde tag. Stress er ikke ufarligt og noget forskningen studerer nøje, da det kan få nogle alvorlige både mentale, men også fysiske konsekvenser. De fleste frygter at blive ramt af stress og når jeg skriver ramt, er det fordi vi i denne verden fuld af krav og forventninger nærmest synes at vi bliver "ramt" af denne stress. Ofte hører jeg folk sige, at de blev vældig overrasket over at de pludselig følte sig lammet af stressen eller brast i gråd, faldt om på arbejdspaldsen osv.

Men stress er ikke noget der bare rammer os. Stress er i sig selv ikke en sygdom, men kan blive det hvis vi ikke tager hånd om den i tide. For rigtig mange handler det om, at vi skal blive bedre til at lære os selv at kende. Vi blive bedre til at erkende og anerkende vores grænser og vores formåen. Vi skal blive bedre til at stoppe op og mærke efter hvordan "temperaturen" i krop og psyke er. De signaler vi får fra vores system er ret enestående, så kunne vi blive bedre til at imødekomme krop og psykes behov for balance, så kunne vi faktisk lære rigtig meget. For i bund og grund er vi som mennesker ikke skabt til ubalance, vi er selvregulerende langt hen af vejen. Men krop og psyke kan ikke tåle konstant belastning, så kan den kun give op. 

Lad stress blive din styrke og gå på opdagelse i dig selv, så undgår du stressens overtager!

Netsessions

www.lilli-lewandowski.dk

De bedste hilsner Lilli

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.