"Kan jeg coache mig selv ud af angst?"

Skrevet d. 8-3-2018 11:32:55 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Ja, du kan godt coache dig selv ud af angst, hvis du selv kan håndtere de 3 trin.

  • Undersøge, hvad der giver dig angst
  • Vid hvordan du kan forebygge din angst
  • Hvordan håndterer jeg angst – og beroliger mig selv i tide?


Det var det korte svar. Hvad du så mere præcist kan gøre for at coache dig selv, har jeg sat op følgende i følgende opråder

Start evt. med den tilknyttede video, så du begynder at reflektere og evt. får mere viden om, hvordan du kan håndtere angsten.

Jeg vil anbefale dig at nedskrive dit mål og dine refleksioner:  

  1. Værdier: Hvorfor er det vigtigt, at angsten ikke styrer dig? Det er vigtigt at vide, hvorfor du vil ændre noget, fordi det er din motivation.
  2. Hvad er dit Mål: Fx jeg vil kunne gennemføre min eksamen, uddannelse, talen til min mors fødselsdag…
  3. Tidsramme: Eksempelvis. ”Den 8/6 2018 har jeg tilmeldt mig uddannelse, fordi jeg hvordan jeg håndtere min angst.” Det betyder at du har lært, at det er dig der styrer og forebygger angsten. 
  4. ActionPlan. Sammensæt en action plan så du kan opnå målet indenfor den valgte tidsramme. Hvad skal du gør for at komme i mål . Fx i hvilke situationer, vil du udforske dine Forhindringer? Start med at betragte dine tanker og følelser før du går i gang med at ændre din adfærd. 

 

Angsten prøver bare at fortælle dig,

der er noget der skræmmer dig, og som du skal tage hånd om.

 

P.S. Når det er sagt, vil jeg opfordre dig til at tænke over:

Hvor længe vil jeg gå med det her problem? Hvis nu jeg hurtigere kommer over det ved at få hjælp, vil jeg så investere i noget, der kan gavne mig resten af livet, og som betyder jeg tør kaster mig ud i mit drømmeprojekt?

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.