Hvad stopper dig i at gå videre ud i livet?

Skrevet d. 14-10-2017 15:23:35 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

Uanset om det er gode undskyldninger, omsorgssvigt eller du ikke har tid, så er der som regel kun ét svar på, at du ikke kommer videre:

 

Frygt.

 

Er det der stopper os i at opnå noget vi drømmer om. Altså noget du ikke har endnu. Tanken om at gå ud at realisere din drøm, kan du også genkende som en stressende følelse.

 

Stress er frygt.

 

Vi oplever alle frygt i forskellige sammenhænge af vores liv:

 

Det kan være

-frygt for afvisning

- frygt for fiasko,

-frygt for succes, frygt for kærlighed, frygt for at være alene eller frygt for det ukendte.

 

Frygt er en kollektiv følelse, som alle har. Forestil dig den som en støm der løber i dig, og som løbende blive aktiveret.

Du kan intet vi gøre for at slippe væk fra frygt, fordi det er samtidig et overlevelsesinstinkt vi har.


Derfor, hvad er den bedste måde at håndtere frygt på?

Det er at finde ud af med dig selv, hvordan kan du bruge frygt til din fordel - i stedet for at den bruger dig.

Hvis du ikke kan komme af med frygten, hvorfor så ikke bruge frygten til at overskride udfordringer, frem for den bruger dig.

Der er et par enkle ting du kan gøre for at komme ud af frygt:

Ud-af-frygt #1: Tænk over, og skriv ned

”Hvad er prisen for at jeg ikke gør det?”

Det kan være frygten for ikke at blive den, du kan mærke du har potentiale til, eller drømmen om at gøre en forskel. Måske drømmen om at leve i et kærligt parforhold

En anden enkel teknik er:

Ud-af-frygt #2:  Gyngestolen -testen

Her forestiller du dig, du sidder gammel og mæt af dage i gyngestolen. Forestil dig hvilken påvirkning det har på dig at kunne svare: Jeg gjorde det.” eller ”Jeg gjorde det ikke.” l ærgre dig over, du ikke har gjort eller opnået i dit liv. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.