Hvad gør du når du har en off day?

Skrevet d. 12-2-2020 09:41:37 af Camilla Qwist - Coach, Stresscoach

Kender du det at have en off day.

En af de dage hvor du bare er træt, tung og lidt nedtrykt. En af de dage hvor det hele bare er surt, gråt og vådt.   

Hvad gør du når du har sådan en dag? 

Der er 3 måder man kan reagere på. (Måske der er flere, men disse 3 er ret almindelige og måske du kender dem lige som jeg beskriver dem eller en variation af dem)

1. Offerrollen

Det er her du bare synes det hele er synd for dig. Verden er uretfærdig og det er altid dig det går ud over. Det er her du har lyst til at gemme dig under dynen med netflix og en plade chokolade, og bare vil være i fred.  Det er også helt okay at have det sådan,  og tage sådan en dag. Jeg oplever bare, at det ikke rigtig hjælper på det nedtrykte og tunge humør. Ofte så bliver du bare fasthold i den tunge og triste energi - uden at få det bedre.   


2. Du bider tænderne sammen og kæmper dig igennem dagen  

Hvis du vælger denne model, så er det her du siger til dig selv: "tag dig nu sammen!" " du kan ikke ligge her og tude hele dagen"  Du bider tænderne sammen, strammer ballerne og gør det du skal!!!  Det kan være en god ting - en gang imellem. Jeg oplever bare at de dage får du skyklapper på, du lukker af for andre og bare arbejder dig igennem dagen. Det betyder, at du ikke altid får udført dine opgaver på bedste vis, fordi de bare skal overståes, og at du kan risikere at du næste dag skal lave dem om eller se på dem igen, fordi der er noget du har glemt. Du er også i højrsiko for at snappe af andre mennesker omkring dig, fordi du kun har fokus på at få opgaverne løst og andre bliver forstyrrelser.  Det medvirker at du dagen efter skal reparere på dine relationer og undskylde og samle op. Altså dobbelt arbejde.   


3. Møde dig selv med omsorg  

Den 3. måde du kan håndtere din off dag på er , at møde dig selv med omsorg.  Hvad hjælper det? tænker du måske. Det gør en kæmpe forskel! Hvis du kan møde dig selv med kærlighed, omsorg og forståelse, så er det 100 gange lettere at komme igennem dagen + det løfter din energi. 

Her er hvordan du skal gøre det. (for jeg antager at du ikke er så trænet i at bruge den metode. Jeg har nemlig selv skulle lære dette, da jeg var 100 meter mester i de 2 andre metoder....)

Læg en hånd på dit hjerte, for at møde dig selv med varme og omsorg. Mærk varmen fra din hånd og din omsorgsfulde intension. 

Sig til dig selv: Dette er en møjdag... Jeg er træt... Jeg ville ønske..... (Bare brug de ord der kommer til dig, intet er forkert)

Sig til dig selv: alle har en off day ind imellem.... Det er helt okay....   Du behøver ikke at kæmpe imod. Du må gerne anerkende dig selv for, at du har en hård dag.   

Til sidst spørger du dig selv: HVAD HAR JEG BRUG FOR?  Lyt til svaret!  

Måske har du brug for at give dig selv et kram (eller få en anden til det)

Måske har du brug for lige at sætte dig et øjeblik, starte dagen lidt langsommere.

Måske har du brug for at justere dagens planer og opgaver. Se på hvor du kan skrue ned, justere eller skære noget væk. 

Måske er det noget helt andet du har brug for, så gør det istedet. 

Tillad dig selv at være træt, at være lav i energi, og tilpas din "indsats" efter dit energi niveau. Så vil din dag blive lettere.   


Hvis du gerne vil have min støtte til at blive mere omsorgsfuld og kærlig overfor dig selv, så book mit forløb, så guider jeg dig på vej. .   

Læs mere om: Stress

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.