Forskerne siger, - at vi må ændre kurs

Skrevet d. 6-4-2016 12:01:45 af Lilli Lewandowski - Coach, Stresscoach, Supervisor, Psykoterapeut MPF, Mentaltræner, Mindfulness instruktør, Parterapeut, Stressterapeut

Stress er kommet for at blive og det er ikke uden grund, at WHO varsler at stress, angst og depression er øverst på listen i år 2020. Det er snart og hvis vi skal gøre noget radikalt for at ændre dette dystre billede, er vi nød til at tænke anderledes. Rent neurologisk er vores hjerner i den grad udfordret i den tid vi lever i. Der er sket meget med vores hjerner og den har også fulgt delvis med tiden, men der er også rigtig meget den slet ikke har nået at tilpasse sig og der er dele af hjernen, som måske aldrig eller i hvert fald ikke i vores tid, vil nå at følge med det der bliver krævet af den. Det betyder at vi i langt større grad oplever, at være i kamp/flugt tilstand og at vi går rundt i en mere eller mindre konstant oplevelse af stress. Vi bliver bombarderet med indtryk og andres og egne forventninger osv osv, men kan være svær at melde sig ud af. Derfor er min erfaring og det forskning og peger på, at vi er nød til at blive meget mere bevidste om, hvordan vi kan gøre os mere robuste mentalt. Nogen synes det er som at sige, ok til pres og stress og "jeg tager bare en tykkere trøje på, så tåler jeg mere kulde", men mental robusthed handler jo ikke om bare at overleve, den handler om at give os selv bedre muligheder for at navigere i den verden, som er virkeligheden og som ikke kommer til at køre mindre stærkt fremadrettet. Mental robusthed handler om mange ting og det kræver, at vi er indstillet på at gøre en indsats, for at passe på os selv - mentalt. Vi er jo efterhånden ret obs' på kost og sundhed, træning/motion og sundhed osv, som vi også gør for at føle os bedre balance og øge vores modstandsdygtighed overfor sygdomme og stress. Så hvorfor ikke styrke den mentale robusthed og opnå større mental velvære og generel glæde ved livet? 

De Bedste Hilsner

Lilli Lewandowski

Motivator, Ressource og Trivsel Coach, Psykoterapeut MPF, Mindfulness træner & Mentaltræner

For private, institutioner & virksomheder

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.