Er du glad og frisk, når du går på arbejde?

Skrevet d. 1-8-2016 10:02:18 af Jesper Schack Clausen - Coach

Er du glad når du er på dit arbejde? Jeg har tidligere talt om hvorvidt du arbejder med det der motiverer dig og hvorvidt du er glad for det du laver. Får du lov til at udnytte dit potentiale i det du laver? Jeg har også sat fokus på om de opgaver du sidder med og om de er gode nok til dig. 


Men hvad med din arbejdsglæde? Er du overhovedet glad når du er på arbejdet? Er du overhovedet motiveret når du går ind ad døren og sætter dig på din plads? Er du altid frisk og oplagt? Altså ting der ikke har noget at gøre med dit arbejde, men er du grundlæggende set motiveret? Det vil jeg sætte spørgsmålstegn ved i denne video. Det kunne jo godt være at det havde noget at gøre med ting der ikke var dit arbejde?


Er du overhovedet klar til de opgaver du sidder med? Så kan du måske spørge dig selv 'Hvad er det der gør at jeg ikke er helt klar?'. Jeg arbejder holistisk med coaching, så jeg ser dig også som privatperson. Så private ting kunne være din kost, motion/bevægelse og din søvn. Hvor godt sover du egentligt? Hvor godt har du sovet i denne uge? Hvor mange gange i denne uge vågnede du udhvilet op? Det kan være at du har sovet nok eller at du ikke har sovet nok. Du kan også spørge dig selv om du får nok eller god nok mad til at klare den dag der står på? Spiser du morgenmad eller får du kun din obligatoriske spand kaffe inden du skal ud ad døren, der gør dig lidt hyper og måske træt senere på dagen. Får du bevæget dig nok i løbet af ugen? F.eks. træning eller cykling til og fra arbejde. Eller træner du måske for meget? Jeg har selv trænet både boksning og rugby, hvilket nemt kan give skader og blive for meget af det gode. Hvis jeg har fået skader ved jeg, at jeg ikke er ligeså frisk dagen efter - det er altså mit ansvar.


Pointen er at der er meget du selv kan gøre. Måske er der nogle ting du gør helt ubevidst i løbet af dagen som enten støtter dig eller ikke støtter dig som du skal ændre på, for at få bedre arbejdsglæde og motivation. Jeg arbejder en del med virksomheder. Ikke bare myntet på opgaven, men også f.eks. at arrangere fællestræning med afdelingen så der kommer motion på arbejdsskemaet. Jeg selv træner kun med noget jeg synes er sjovt, i moderate mængder. Derudover fører jeg et søvnskema for at optimere min søvn og tester f.eks. med at gå i seng på bestemte tidspunkter eller tage et bad inden jeg skal sove for at se om jeg så sover bedre og mærke hvad der sker hvis jeg står tidligere op. Så hvis du synes det er noget der er spændende, er du velkommen til at kontakte mig.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.