En enkel opskrift på mere sundhed – kommer her

Skrevet d. 31-3-2016 15:58:51 af Per Rasmussen - Mentor, Coach, Mentaltræner


Måske er du så gammel at du kan huske 50’erne. Dengang fandtes der ikke sundhed. Mennesker bekymrede sig ikke rigtigt om motion og mad, for der var egentlig ikke så meget at vælge imellem. Der var det der var, og fysisk aktivitet var der masser af. Maden blev lavet fra bunden, og jorden skulle dyrkes.


Så flyttede vi til byen, kvinderne begyndte at tjene deres egne penge, maden blev lavet på fabrikker, og flere og flere mennesker blev livsstilsramt. Sikke noget. (En noget unuanceret tolkning)

Men så blev forebyggelsen opfundet. Og heldigvis for det da. Forebyggende sundhed er noget vi mennesker elsker at tale om. Det skal vi også nu.

Det er forebyggende sundhed at veje mindre, drikke mindre, ryge mindre, spise færre pommes fritter, holde øje med dit blodtryk, dit kolesterol osv. osv. Alt dette er utroligt vigtigt og jeg ønsker ikke at du skal minimere dine bestræbelser i nogle af disse kategorier. Men er det hønen eller ægget der kommer først? Hvad har den største samlede effekt på din sundhed, og hvad giver det største afkast?

Der er lavet en masse spændende undersøgelser, og jeg erkender at det er lidt tricky. Der er så meget du kan gøre, og det ene påvirker det andet. Men Sherlock gik på opdagelse og fandt ud af at der er een bestemt ting du kan gøre, som skaber nogle fantastiske resultater.

Inden jeg afslører hvad det er, vil jeg gerne præsentere dig for nogle af effekterne. Jeg mener det. Det virker forrygende på så mange ting i kroppen.

3 timer om ugen nedsatte smerter fra slidgigt i knæet med 47%. Ældre mennesker reducerede risikoen for forværring af demens og alzheimers med 50%. Livsstilsramte patienter der stod over for en sukkersyge diagnose, nedsatte risikoen med 58%. Kvinder der var gået i overgangsalderen, nedsatte risikoen for lårbensbrud med 41%. Angst blev reduceret med 48%.

Mennesker med depression fik en bedring på 30%, og selvfølgelig var det også behandling nummer 1 for mennesker med kronisk træthedssyndrom.

Alle disse tørre tal kan oversættes til en enkelt sætning: Et lettere liv med mere glæde.
Det handler altså om dig og hvordan du enkelt kan gøre dit liv til et rarere sted at være. Det er bevist igen og igen at denne behandling har en ubeskrivelig positiv indflydelse på din kvalitet i livet.

Så nu er spørgsmålet. Hvad var det så for en behandling der var så fantastisk?

Svaret er GÅTURE!!

Hør engang. Hvad bruger du dine 24 timer på nu? Du bruger sikkert nogle timer på at surfe i sofaen. Du sidder måske en del af tiden på arbejde. Du sover helt sikkert nogle timer. Forestil dig nu at du kun bruger 23 - 23 en halv time på disse ‘aktiviteter’. Så kan du rent faktisk nyde godt af alle effekterne jeg beskrev tidligere.

Husk nu at forebyggende sundhed betyder at du ikke behøver at vente på at det begynder at gøre ondt i livet eller i kroppen, før du tager traveskoene på.
Er du overvægtig skal du vide at en gåtur på 30 minutter om dagen måske ikke kan ses på vægten lige med det vuns. Men den lægger år til dit liv, og når din krop igen begynder at smile, kommer vægttabet helt af sig selv.

Tag nu en ting af gangen. Ryg, drik og æd indtil du har fået lagt 30 minutters travetur ind i kalenderen. Det tager ca 66 dage at få din nye vane om på rygraden. Derefter kan du tjekke en ny cool vane ud. Cool vane lyder næsten som koldt vand. Drik mere vand:)

Får du brug for en god skridttæller kan jeg anbefale apotekets. God tur:)

Venlige hilsner
Per Rasmussen

RasmussenPlus

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.