Har du besøgt dit gravsted for nylig?

Skrevet d. 13-5-2016 12:21:34 af Per Rasmussen - Mentor, Coach, Mentaltræner

Når man passerer 45 år er man midaldrende hvis man bliver 90.

Jeg kan godt være lidt old school, så det sker at jeg får at vide at det i virkeligheden hedder middelalderen.

Nå, men det magiske ved at være mere end 45 år, er, at der nu med overvejende sandsynlighed er kortere tid tilbage at leve i, end der er gået.

Så hvis livet grundlæggende handler om at holde døden mest muligt på afstand, er det virkelig nu man skal træde i karakter.

Livsstilssygdomme checker jo for eksempel ind med relativt stor forsinkelse (20-25 år), så overraskelser venter hvis vi ikke har formået at tiltrække os et godt liv.

Sådan er det. Det vigtigste er at man er nogenlunde forberedt på det man ikke var forberedt på.

Måske tænker du over hvad et godt liv er for dig, måske har du aldrig rigtigt tænkt over det.
__________________________________________

Mit liv som barn så meget anderledes ud end mine børns og mit liv ser ud idag. Det betyder at jeg har gjort mig mange tanker om hvad jeg kunne tænke mig skulle være tilstede i mit liv.

For mange år siden tænkte jeg meget over hvad der IKKE skulle være tilstede i mit liv, det er jeg dog efterhånden vokset fra og kan nu i stort omfang fokusere på det jeg gerne vil have mere af.

Er du en af dem der stadig hænger fast i noget der starter med IKKE, kan jeg varmt anbefale en justering på den konto. Det kræver fokus men vil til gengæld også løfte dit liv betragteligt.
_________________________________________________

Overskriften på dette skriv, søger at understrege det faktum at du i dette øjeblik er igang med at udleve bindestregen...

1968 - _ _ _ _

Når jeg i mine 40ere bruger noget tid på at frekventere mit 'gravsted', er det selvfølgelig fordi det står klart for mig at jeg ikke lever for evigt. Og det står klart for mig at mange tror at de 'lever' for evigt.

Taler jeg om at jeg er ved at bliv gammel?

Nej, på ingen måde. Det optager mig kun lidt.

Jeg taler blot om at jeg skal herfra engang
________________________________________

Did i live?
Did i love?
Did i matter?

Eller lidt mere jævnt sagt

Er der mere jeg gerne vil nå i mit liv?

Svaret er JA

Der er mere jeg gerne vil nå.

Har jeg tid nok?

Ja, det tænker jeg at jeg har.

Og det vil give mig endnu mere tid hvis jeg øver mig i at bruge tiden fremfor at lade tiden bruge mig.

Så jeg stiller mig op på mit gravsted engang imellem, taler lidt med mig selv om hvad jeg kunne tænke mig der skulle stå på stenen, og så begynder jeg stille og roligt at gå baglæns til jeg når det sted jeg står idag, lige nu, op til pinsen 16.

Øvelsen er god for mig fordi den stiller skarpt på hvad der kræves af mig for at lukke hullet mellem det sted jeg befinder mig nu og min endestation.

Mit fantasi gravsted er det tætteste jeg kommer på at løbe ud foran en bil uden at komme til skade. Og jeg ved at nærdødsoplevelser kan øge evnen til at stille skarpt på det der virkelig betyder noget i et liv.

God pinse:)

RasmussenPlus
- tag skridtet og tro på lortet

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.