Det du arbejder med må gerne være sjovt!

Skrevet d. 27-6-2016 09:23:07 af Jesper Schack Clausen - Coach

Det du laver må egentligt gerne være sjovt. Dit arbejde må rigtig gerne være sjovt og noget du brænder for. Men det er det ikke altid i ens dagligdag. Når tingene går for hurtigt, når vi får tildelt opgaver vi troede ville være interessante men egentligt viser sig ikke at være det eller vi får opgaver der ikke er vores kernekompetencer. Jeg har tidligere talt om tid og prioritering. Men når du nu bruger din tid på arbejde, laver du så det du synes der er sjovt, interessant og som du er god til? Tidligere har jeg talt om en øvelse hvor vi har 10 motiverende ting og 10 ting du er god til. Den øvelse kan du se i en af de andre video blogs jeg har lavet. 


Hvis man nu tager listen af de 10 ting og udvælger sin top 3, så prøv at kigge på disse i alt 6 ting og se hvad der ligger midt i mellem. Forestil dig at det ikke er dig selv, men f.eks. en kollega eller en ven. Hvad skulle vedkommende så laver ud fra disse 6 motiverende styrker? Hvis det skulle være helt crazy og længere væk end bare arbejdspladsen, hvad skulle det så være?

Jeg kan tage udgangspunkt i mig selv, jeg bliver motiveret af at være omgivet af mange mennesker. Jeg interesserer mig også for personlige samtaler og så kan jeg rigtig godt lide når der er noget fysisk aktivitet. Jeg er dårlig til at sidde stille. Derudover er der min energi, jeg lægger meget energi i det jeg laver og så kan jeg lide at motivere folk og have nærvær med mennesker.

Så hvis jeg skal lave noget med mange mennesker, kan det være jeg skal arbejde med at holde foredrag eller måske at afholde 1-1 coaching samtaler for at opnå nærvær med mennesker, hvilket egentligt er det jeg allerede arbejder med. Hvis det skulle være helt ekstremt kunne det være, at jeg afholdte en uddannelse med en masse mennesker, god energi og motivation. Måske på månen? (igen for at tænke i de ekstreme og ubegrænsede tanker). Hvad kan jeg bruge de tanker til? Måske siger det mig at jeg skal arbejde indenfor de ting og det med månen, fortæller mig måske at et foredrag eller kursus ikke blot skal være i kedelige lokaler. Måske det skulle være i nogle vilde lokaler eller i et andet land.


Prøv denne øvelse og se hvad du kommer op med. Derefter kan du tale med din chef og se om du kan komme til at sidde med nogle anerledes opgaver som du synes er væsentligt mere interessant og motiverende.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.