De 3 faser ud af angst – kender du dem?

Skrevet d. 22-12-2016 17:17:10 af Liv Johns - Psykoterapeut MPF, Traumeterapeut, Parterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Stressterapeut, Coach, Terapeut

I telefonen fortalte hun, ”Jeg vil aldrig opleve så voldsomt et angstanfald igen!” Lær de 3 faser, der hjælper dig ud af angst. Forstå hvad angsten vil fortælle dig, lyt til den som en ven du kan have tillid til, og sørg for at du har din bedste ven som en allieret.

Da jeg ikke selv kunne give hende en tid, fortalte jeg hende kort, hvad det er jeg lærer mine klienter. Det vil jeg kort dele med dig, for dagligt hører jeg mange fortælle, hvor meget angst ødelægger og forhindrer dem i at gøre. Uddannelse der droppes ud, den gode fest der aflyses eller drømmejobbet, der forbliver en drøm.

Jeg har set når angsten overskyller et menneske. Angsten lyser ud af øjnene, som om de lige nu bliver angrebet af et rovdyr. Når jeg hjælper dem ud af en utålelig situation, og at de ikke er alene med angsten, bliver det til en tålelig oplevelse ud af mange utålelige.

 

Sjovt nok er de fleste af os eksperter i at skabe uro. Det sker ved at fortælle om den ene overvældende oplevelse efter den anden.

Hvem tror du venter ved døren? Ja, når du inviterer angsten, først ved at kalde på den og så ved at invitere den nærmere, nærmere og nærmere. Og nu sidder den og trykker hårdt på brystkassen.

 

For at Anna aldrig igen får et så voldsomt angstanfald, kan hun bruge de 3 afgørende faser.

Det vigtigste er at skabe indre Ro!

 

#1 Fokusér på at genskabe ro i din krop. Så længe din limbiske hjerne er i alarmberedskab, er din oplevelse Fare & uro.

Fokusere på noget der giver tryghed, fx dit yndlingsbillede, fødderne i gulvet, et bad.

Angst handler om for mange følelser vi tvinger os til at rumme på én gang.

 

#2 Find årsagen. Hvad handler angsten om? Mange siger: ”Det ved jeg ikke.” Som regel bliver de klar over det i samtale. Skriv ned på et papir og mærk hvad du reagerer på. Ved fx eksamensangst kan der være flere faktorer: Frygten for ikke at være perfekt, ikke at komme ind på drømmestudiet eller ikke få drømmejobbet.

Undgå gryden koger over. Skru ned for blusset i tide.

#3 Forebyggelse. Når du ved, hvad der giver dig angst, er det vigtigt at ændre på situationen. Fx ved stress, når hjertet begynder at hamre hvor gang du ser nye opgaver, eller chefen. De fleste der bliver ramt af stres, er det fordi de ikke kan sige fra, er ekstremt ansvarlige og har høje præstationsforventninger.  

Hvordan ved jeg det? De 3 faser har hjulpet mange af mine angst klienter ud af angstens klør inden for 5 sessioner.

Du kan ringe og høre nærmere, gerne mellem 8-9 tirsdag og torsdage

Eller du kan bestille en gratis afklarings session på 15 min over telefonen

 

PS  Har du angst vil jeg ønske for dig, at du gør noget for at komme af med den. Hemmeligheden i at komme ud af med angsten er at hele hjernen inddrages, både den kognitive, følelserne og kroppen, der har en stor effekt på beroligelsen

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.