Blive den bedste version af os selv

Skrevet d. 8-9-2017 09:14:40 af Jørn Hulgard - Coach, Mentaltræner, Mentor, Stressterapeut

Når ferien eller et weekenden ophold står for døren, og det er tid til at komme helt ned i gear. For mange er det også tiden til at genopfinde sig selv og til at blive den bedste version af os selv. Mange vil sikkert nikke genkendende til følelsen af simpelthen ikke at have nok tid i hverdagen.

En undersøgelse foretaget blandt 20 lande viser, at vi danskerne faktisk er de ubetinget bedste til at holde ferie – mest fordi vi har flest feriedage, og dermed har bedre tid til at koble af.

Undersøgelsen viser også at vi er gode til at slapper af, når først vi er kommet ned i gear og heldigvis er der ikke mange som  regelmæssigt tjekker deres mail eller telefonsvarer på ferien. Men......

Vi skal lære at slappe af

Udfordringen er, at det ikke er alle, der gearer ned, når vi har fri. Men det findes der heldigvis råd for, så ferien bliver det stressfri miljø, vi længes efter og har brug for, for at blive den bedste version af os selv.

Når vi oplever stress på ferien, kan det skyldes flere ting, som vi i høj grad bliver nødt til at forholde os til, hvis vi skal blive bedre til at bruge ferien på at slappe af.

Ting du helt skal undgå.

Ting vi bør være bevidste om, hvis vi vil undgå stress på ferien.
- Vores tid er ofte præget af, at vi konstant skal være på dupperne og producere og skabe ting. Og så skal vi også gerne være super innovative, fordi det er det, vi bliver målt på. Men, at lave absolut ingen ting er altså også helt nødvendigt engang imellem. Det er her, vi lader op. Så tænk over, om du måske med fordel kan være cool, afslappet, doven, sige pyt med det,  i ferien.-

- I dag har de fleste følelsen af, at vi skal være meget synlige for overhovedet at blive bemærket og accepteret af vores omgivelser. Mange er meget aktive på de sociale medier som  Linkedin, facebook og instagram. Det giver stress at følge andres opdateringer og det tager tid. Ferien er det tidspunkt, hvor du skal lave en time out og bare være til og dig selv. Vær i dit eget liv – det giver en vidunderlig følelse af frihed og nærvær.

-Vi vil gerne likes af vores omgivelser for at føle os bekræftet. Men det er jo en meget flygtig og overfladisk anerkendelse, som i virkeligheden kan stresse meget. Giv dig selv en pause, og nyd i stedet nuet sammen med dem, du rent faktisk er sammen med.
- Vi har en antagelse af, at vi hele tiden skal være i udvikling og opleve noget nyt. Vi skal gerne have nogle vilde rejsehistorier med hjem fra ferien og helst lægge billeder op på facebook hver dag. Hvad med blot at være tilstede lige der hvor du er.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.