10 TIPS FOR EN RIGTIG GOD DATE.

Skrevet d. 11-2-2021 17:21:12 af Melean Schädtler - Coach, Datingcoach, Kærlighedscoach, Parcoach, Skilsmissecoach, ID Life coach, Familieterapeut/-rådgiver, Psykolog

Punkt nr 1.

Vær høflig og vis respekt for den anden. Lad hende/ham tale ud og hold gerne en lille pause for at vise at du tænker over hvad den anden siger. Det viser dyb respekt.

Punkt nr 2.

Læg mærke til om hende/ham du taler med gør det samme. Hvis en person afbryder dig mere end 3 gange i løbet af jeres samtale så gør ham/hende opmærksom på det og hvis det sker efterfølgende så har du fat i en person som kun tænker på sig selv og ikke er i stand til at opfatte dig som menneske. Sig tak for samtalen og sig at du ikke tror det er det rigtige for dig. Vær stolt af dig selv for nu har du sat din første grænse.

Punkt nr.3.

Tal lidt om dig selv og spørg ham/hende om noget vedkommende har skrevet på sin profil. Det viser at du er seriøs og nysgerrig med vedkommende.

Punkt nr. 4.

Fortæl lidt om din datid...hvor du kommer fra -om du har været single i nogle år eller måske er kommet ud af et forhold fornylig...herunder gerne hvad der gik rigtigt og hvad der gik forkert...det viser at du er et menneske som er åbent følelsesmæssigt og det vil give din dating-patner chancen for at identificerer sig med dig følelsesmæssigt og gøre at i allerede nu i telefonen føler sympati med hinanden. Spørg derefter ind til den du taler med på de samme områder og accepter at ikke alle er lige åbne fra starten. Hvis din datingpartner imidlertid fuldstændig nægter at tale om datiden så se det som et faresignal, det betyder nemlig oftest at vedkommende hænger fast i fortiden og samtidigt med ikke selv har bearbejdet sit problem eller fået hjælp til det. Sådan en person er meget problematisk at date og det er absolut ikke typen man skal starte med hvis man lige er startet på dating.Det er nemlig en mennesketype som gerne vil have at du kaster redningsvesten ud for at redde ham eller hende og det kan få kæmpestore og uforudsigelige konsekvenser for dig så hold dig for god til det. Vær stolt af dig selv hvis du har sat græsen der.

Punkt nr. 5

Læg mærke til om din kommende datingpartner udviser nysgerrighed og spørger ind til dig allerede når i skriver sammen. Det viser nemlig at han/hun er seriøs med dig. Spring helt over dem som skriver en linie til dig, hvor du får telefonnummer eller en kort besked om at vedkommende gerne vil møde dig hurtigt. Det er som regel useriøse henvendelser og i værste fald folk der ikke er på udkig efter et forhold men kun bruger dating til hurtige sexuelle forbindelser og medmindre det er eventyr og korte forbindelser du søger så hold dig langt væk fra de profiler.

Punkt nr.6

Vær opmærksom på at du selv udviser interesse for den du har besluttet dig at skrive til eller snakke med i telefonen og læg mærke til om han/hun gør det samme. Kom med positive bemærkninger til vedkommende når han/hun fortæller om sit liv og undgå at bedømme nogen ud fra hvad de laver eller hvordan de tænker. Husk på at kærlighedens veje ofte er mystiske og eventyrlige og vidt forskellige mennesker som falder for hinanden skaber ofte et forhold som er spændende og læringsrigt for begge parter. 

Punkt nr. 7

Vær på vagt overfor folk som siger at de lige er kommet ud af et forhold. Det er ikke det du har brug for og hvis de starter samtalen med at forklare stolpe op og stolpe ned om deres forhold og ligesom ikke er interesseret i andet end det..ja så bruger de dig som fortrolig og ikke meget andet. Sig også fra her for det er igen folk som er ude på et plan hvor du skal være livredder og ikke meget andet. Det fortjener du ikke for du fortjener en ven som kan møde dig på lige fod. Især mænd bruger ofte denne indgangsvinkel for at appellere til moderinstinkter i kvinden mens deres egentlige motiv er at finde en kvinde som kan trøste dem lidt sexuelt...før de går videre i datingprogrammet. Hold dig som kvinde for god til den form for livredning for den betaler sig ikke for dig. Generelt vil jeg sige at en potentiel datingpartner som er skilt indenfor 2 år ikke er den ideelle datingpartner idet der er store chancer for at vedkommende slet ikke har har bearbejdet sin datid eller også er forholdet måske slet ikke afsluttet følelsesmæssigt.

Punkt 8. Da datingprogrammer jo er et udtryk for at mennesker søger hinanden i håb om at finde kærlighed, tryghed og ærlighed så kan man være sikker på at de mennesker som er ude på det stik modsatte også er præsenteret på programmet. Det er mennesker som er ude på at udnytte andre, enten for at udnytte sexuelt, økonomisk eller på anden vis. Derfor vær på vagt overfor mennesker der fra start smigre dig kraftigt og fortæller dig at du er verdens 7 vidunder...det er du muligvis men det at de før de overhovedet kender dig fortæller dig igen og igen at du bare er vidunderlig smuk, er som regel ude på at manipulere dig og har ikke et ærligt motiv til at lære dig at kende. Enten har de brug for at få magt over dig psykologisk eller også sætter de dig op på en piedestal og begge dele fører ikke til noget afbalanceret forhold hvor du vil føle dig i balance med dig selv.

Punkt nr.9.

Når i har dated et stykke tid så spørg digselv om du føler dig godt tilpas psykisk. Giver din partner dig plads til at være dig selv eller føler du at han/hun ikke er opmærksom nok på dine behov eller måske ikke tager dig alvorligt nok. Disse to ting er meget alvorlige indikatorer på hvordan dit forhold kommer til at blive og her er det vigtigt at du forstærker de indikatorer inden i dig selv for at kigge på hvordan dit forhold med denne partner ville være om 2-3 år.  Hvis der nemlig allerede er ting som får dig til at føle dig skidt tilpas så værd stærk nok til at bryde det for det bliver kun sværere at bryde det senere. Fortæl dig selv at det er dig og dit velvære det gælder her og ikke andres. 

Punkt nr. 10.

Dating skal være sjovt. Vær glad for hver oplevelse du får på dating for den vil gøre dig klogere for hver gang. Lad tiden gå og lad være med at gå i seng med hinanden før i kender hinanden godt. Nyd i stedet nuet hvor i er optagede af hinanden og brug tiden hvor i lærer hinanden at kende til at lave lækre stævnemøder med hinanden hvor i spiser lækkert og måske får et lækkert glas vin og hyggelige og romantiske aftener. Plej romantikken før i plejer det erotiske for det betaler sig i sidste ende at kende hinanden godt. Bliv aldrig skuffet over afvisninger. Afvisninger betyder kun en ting...det er ikke den rette for dig og derfor har du ikke tabt noget på gulvet og det eneste der gælder her....er...hvad er det næste eventyr....

Læs mere om: Dating

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.