Tilpasningsreaktion med adfærdsforstyrrelse

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Nogle mennesker er i stand til at klare stressende, skelsættende begivenheder, mens andre føler sig overvældede og begynder at vise symptomer, der er forbundet med adfærdslidelse. Arvelighed menes at spille en rolle vedrørende denne lidelse, men der ligger også andre årsager bag. Typisk har mennesker med denne lidelse også følelsesmæssige problemer i deres liv. Den online terapi, der udbydes via GoMentor, kan hjælpe en person med alle aspekter i personens liv. Det er aldrig sundt at reagere udadtil på stress, hvilket også kan føre til problemer med loven.

Årsager til tilpasningsreaktion med adfærdsforstyrelse

Som nævnt, kan arvelighed spille en rolle mht., hvorvidt man udviklet tilpasningsreaktion med adfærdsforstyrrelse eller ej, men der er også andre fysiske og psykiske symptomer. Visse centre i hjernen kan måske spille ind på, hvorvidt man udvikler denne lidelse, men det vides endnu ikke med sikkerhed. Som med andre tilpasningsreaktioner, knytter den primære årsag sig til  stressende, skelsættende begivenheder. Det er det, der adskiller denne lidelse fra andre adfærdsforstyrrelser.

Symptomer på tilpasningsreaktion med adfærdsforstyrrelse

Nogle af de åbenlyse tegn, der kan begynde at vise sig ovenpå en voldsom, stressende begivenhed tæller bl.a. undgåelse af familie og venner, svækkede præstationer i livet samt hensynsløs kørsel og anden aggressiv adfærd. Overordnet set vil anti-social adfærd efter en skelsættende begivenhed være et tegn på tilpasningsreaktion med adfærdsforstyrrelse. Hvis ikke det behandles, kan symptomerne måske fortage sig i mindre stressede periode, men der er stor risiko for, at det kan medføre andre mentale lidelser. Derudover vil man hurtigt kunne opleve problemer med autoriteter, hvis man udviser sin vrede på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt.

Symptomer på tilpasningsreaktion med adfærdsforstyrrelse

  • Voldelig adfærd
  • Hensynsløs kørsel
  • Ignorering af regninger
  • Undgåelse af familie og venner
  • Dårlige præstationer I livet
  • Vandalisme

Behandling af tilpasningsreaktion med adfærdsforstyrrelse

Den online behandling, man kan få via GoMentor, forholder sig ikke kun til de mange symptomer på denne tilpasningsreaktion, men den fokuserer også på årsagen til problemet. Vores tilknyttede specialister lærer dig værdifulde egenskaber, som kan hjælpe dig til at blive bedre til at håndtere stressende situationer, uden at ty til negativ adfærd, såsom vold, hensynsløs kørsel eller det, der er værre. Aggressiv adfærd kan have en negativ effekt på ens liv, og det er derfor, det er så vigtigt, at man inkluderer stresshåndtering i behandlingen.

Få hjælp til tilpasningsreaktioner med adfærdsforstyrrelse

Michelle Poulsen Glennie Grønne Karen Hastrup Rikke Rask Møller
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til tilpasningsreaktioner med adfærdsforstyrrelse

Michelle Poulsen Glennie Grønne Karen Hastrup Rikke Rask Møller
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Tilpasningsreaktion med adfærdsforstyrrelse

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.