Spiseforstyrrelser i barndom

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er spiseforstyrrelser i barndommen?

Ulig andre spiseforstyrrelser, drejer spiseforstyrrelse i barndommen sig om en persons lette opgylpning af mad efter et indtaget måltid. Forskellen er, at man ikke kaster op, og det har således ikke de sædvanlige bivirkninger ved tvungen opgylpning. Fejlernæring er en alvorlig fare ved spiseforstyrrelse i barndommen. Årsagerne til denne spiseforstyrrelse kendes ikke, men man mener, at det kan have med dårligt forældreskab at gøre. Hos GoMentor har vi tilknyttet en række specialister, der kan hjælpe med madnings- og spiseforstyrrelse i barndommen. Men før vi kommer ind på det, er her et nærmere kig på spiseforstyrrelse i barndommen. 

Årsager til spiseforstyrrelse i barndommen

Spiseforstyrrelse i barndommen opstår, typisk efter barnet er fyldt tre måneder. De præcise årsager kendes ikke, men man mener, at det er kombinationen af adskillige miljømæssige faktorer, såsom manglende stimulation af barnet eller forsømmelse. Hos nogle kan årsagen være af fysisk karakter, men det skyldes oftest dårligt forældreskab. Men selvom årsagen ikke kendes fuldstændigt, er det vigtigt at holde øje med de forskellige symptomer på spiseforstyrrelse i barndommen.

Symptomer på spiseforstyrrelse i barndommen

Hvis et barn ofte gylper mad op efter at have spist, og tygger på maden adskillige gange, kan det indikere spiseforstyrrelse i barndommen. Når maden gylpes op, vil der måske være et tilfredst udtryk i barnets ansigt, ulig de negative sideeffekter ved tvungen opkastning. Andre symptomer på spiseforstyrrelse i barndommen tæller de følgevirkninger der er forbundet med fejlernæring, herunder svækkede muskler, sår i munden of andre fysiske problemer.

  • Opgylpning af mad
  • Overdreven tygning af mad
  • Fravær af negative bivirkninger ved opgylpning af mad

Foruden det forhold, at spiseforstyrrelsen kan være forårsaget ved forsømmelse, er der andre farer forbundet med spiseforstyrrelse i barndommen. For det først kan det føre til fejlernæring, hvis ikke barnet får tilstrækkelig næring fra den mad det rent faktisk indtager. Der er mange farer ved fejlernæring, som kan føre til en lang række andre fysiske problemer. Det er derfor, det er vigtigt at få behandling for spiseforstyrrelse i barndommen, hvis symptomerne opstår.

Behandling af spiseforstyrrelse i barndommen

Hos GoMentor har vi tilknyttet en række terapeuter, der specialiserer sig i spiseforstyrrelse i barndommen. Vores tilknyttede specialister har den viden, der skal bruges for, at guide en familie igennem spiseforstyrrelse i barndommen. Dette kombineret med rådgivning gør, at man hos GoMentor har mulighed for at få en af de mest komplette behandlingsmuligheder for spiseforstyrrelse i barndommen. Det er også muligt at få online terapi via GoMentor, hvis du ønsker mere fleksibel hjælp, uafhængigt af tid og sted.

Få hjælp til spiseforstyrrelser i barndommen

Eva Olesen Kirsten Alstrøm Pernille Louise Salling Jesper Thrane
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.