Ludomani

af GoMentor

Sidst opdateret 23-9-2020

Reviewer GoMentor

Den sorte ludobrik illustrerer et spilleproblem og at man skal have ludomani behandling eller hjælp til at stoppe med den dårlige vane

Hvad er ludomani?

Personer, der har en uimodståelig trang til at spille hasardspil og gambling, vil muligvis kæmpe med en ludomani - en vane- og impulshandling - som kan have ødelæggende konsekvenser for ens liv. Ludomani er en patologisk spillelidenskab, som kan medføre mange udfordringer, såsom pengeproblemer, problemer med parforholdet og andre negative aspekter, som relaterer sig til hasardspil. Denne form for mani medfører dermed, at man har en ustyrlig trang til at spille hasardspil, på trods af det faktum at det kan have en negativ indflydelse på ens liv. Hvis ikke det behandles, kan en sådan lidelse potentielt ødelægge ens liv. Du kan komme ud af din spilleafhængighed. Langt de fleste, der får behandling, bliver spillefrie og kommer til at leve et normalt liv igen. Derfor har vi udviklet en platform for online behandling af ludomani og andre vane- og impulshandlinger. Hos GoMentor tror vi på, at man skal tilbyde hjælp til de personer, som har brug for det.

Årsager til ludomani

De præcise årsager til denne lidelse kendes ikke, men man mener, at de ligner årsagerne bag andre obsessiv-kompulsive forstyrrelser. Med andre ord mener man, at det skyldes en kombination af fysiske og psykiske aspekter. Personer, som diagnosticeres med ludomani, har ofte også problemer med stress, hvilket gør ens spillelyst endnu sværere at håndtere. Denne kombination af årsager gør det svært for de fleste at håndtere problemer med ludomani på egen hånd. Før årsagerne er identificerede, vil man typisk begynde at udvise en række symptomer.

 

 

Symptomer på en ludoman

  • Kriminelle aktiviter for at få penge til spil
  • Rastløshed, når man prøver at stoppe med at spille
  • Bruger hasardspil og gambling for at komme væk fra problemer
  • Flere usuccesfulde forsøg på at stoppe med at spille
  • Lyver omkring penge, der er brugt på spil
  • Låner ofte penge
  • Bruger meget tid på hasardspil og gambling

På de tidlige stadier af denne lidelse kan det være svært at se advarselslamperne ved ludomani. I takt med, at problemerne bliver større, er der dog alligevel en række tegn, der vil kunne observeres, og som indikerer, at man har et problem. Mange vil lyve omkring sine spillevaner. Når problemet har vokset sig rigtig stort, vil nogle ty til kriminalitet for at få penge til at gamble eller afbetale gæld. Hvis man gentagne gange forsøger at stoppe med at spille uden succes – også selvom gamblingen har en negativ effekt på ens liv – vil det være et klart tegn på ludomani. Når man til dette punkt, handler det om at få en ordentlig behandling, inden det tager mere overhånd end nødvendigt. Er du pårørende til en ludoman, bør du tage kontakt til vedkommende og åbne forsigtigt op for emnet. Her kan du præsentere muligheden for professionel hjælp eller selv tage kontakt, hvis situationen allerede står slemt til.

Behandling af ludomani

Støttegrupper, kognitiv adfærdsterapi og psykoterapi er værdifulde redskaber i behandlingen af ludomani. Det første trin i behandlingen af denne lidelse er dog at anerkende, at problemet eksisterer, og forsøge at identificere årsagen. Med GoMentor som platform tilbydes online terapi, der kombinerer uddannede terapeuter, der er specialiserede inden for vane- og impulshandlinger, med rådgivning, der er tilgængelig, når der er brug for det. Anonyme gambleres principper – et 12-trins behandlingsprogram – kan indgå i den overordnede behandlingsplan. De eksakte detaljer vil afhænge af den enkelte, men vores tilknyttede specialister vil være i stand til at strukturere en plan, der kan afhjælpe dette problem, inden det kommer ude af kontrol og ødelægger ens liv. Uanset om du ønsker at tale med en psykolog eller en psykoterapeut, kan du få hjælp til at komme på rette spor og finde en balance i dit liv. Find vores mentorer nedenfor eller søg mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen.

Få hjælp til ludomani

Bettina Østrand Katrine Boeck Martin Schepelern Thomas Kappelborg Mikkelsen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Ludomani

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.