Træf beslutninger, der giver mening og føles rigtige for dig

Skrevet d. 1-12-2017 00:00 af Emilie Assentoft - Psykolog

Træf de rigtige beslutninger 


Gud, hvor er det nemt at træffe beslutninger ud fra angsten for at miste sikkerhed, fællesskab, anerkendelse, penge & status. Vi gør det alle sammen. 


Men føles det rigtigt for dig? Okay, det kan føles som et stort spørgsmål, og selvfølgelig kan vi aldrig være 100% sikre på noget i livet. Heller ikke på vores beslutninger. 


Men ofte træffer vi beslutninger, udelukkende ud fra vores rationelle sind og fra idéer, om hvad der er rigtigt. Ikke så meget efter, hvordan det føles i maven eller i kroppen. 


Det kan gøre os triste, handlingslammede, stressede og modløse, fordi vi måske får udelukket dét, vi egentligt inderst godt kunne tænke os. Har lyst til. Længes efter. 


Både krop og sind rummer visdom. Og hvis vi udelukker kroppen og vores følelser, er der ‘fare’ for, at vi udelukker vigtig information og erfaring. Der er ikke noget decideret farligt ved kun at lytte til én af dem, men hvis du alligevel synes det kunne være sjovt at forbinde sig med begge, er det måske værd at prøve. 


Hvad sker der, hvis vi giver slip på burderne, og ser på, hvad der giver mening for os, og mærkes rigtigt i kroppen - og giver slip på angsten på en stund. Vi kan for eksempel forestille os, at det var den sidste dag i vores liv. Hvordan ville du så vælge? 


Giver os selv en smule tid til at mærke efter. 


Hvad er på spil, når du ikke er glad for din beslutning? Hvordan ser det ud? Hvordan føles det? 

Hvordan ser det ud, når du træffer beslutninger, der føles rigtige for dig? Når du følger dine værdier og din krop? 

Hvordan får du det? 

Hvordan gør du det? 


Husk at det er vigtigt, at selv, når vi træffer beslutninger, som føles rigtige for os, vil der altid være udfordringer også. Dem kommer vi ikke udenfor. Men hvis vi føler, vi gør det rigtige for os selv, det er meningsfuldt og i overensstemmelse med vores værdier, så har vi et anker. Noget vi kan vende tilbage. Når tingene bliver hårde. Irriterende. Udfordrende. Overvældende. Presser os ud over kanten. 


Så hvad er vigtigt for dig i det større billede? I livet?

Hvad kunne du godt håbe på med den beslutning, du tager? 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.