Tillader du dig selv at blive vred?

Skrevet d. 23-10-2018 12:52:31 af Sahndra Bignon - Coach, Mentor

Mange af os udskammer vores børns følelser ved at bede dem om at skrue ned for deres vrede eller pakke den helt væk. Hvad hvis vi i stedet sagde ”Yes! Få det ud af kroppen, skrig og råb” og grinede af det sammen? Hvis vi trampede i jorden med dem og også turde vise når vi selv blev vrede?


Holder vi de vrede følelser inde, bliver vi måske også dårligere til at sige fra, og det kan hurtigt blive en nedadgående spiral, til stagnerede følelser der sætter sig fysisk i kroppen. Vrede er ikke en dårlig følelse – den skal bare kanaliseres til energi. Hvis vi hele tiden gik og var glade og tilfredse, ville vi aldrig udvikle os. Vores vrede er en af de drivkræfter der, når det bliver kanaliseret rigtigt, kan blive til power og handlekraft. 


Har man i mange år ikke ageret på sin vrede og pakket den væk, kan man opleve fysiske symptomer som migræne eller nakkestivhed, men man kan også opleve at man ofte møder ”triggere” i form af mennesker omkring os, der hele tiden irriterer os eller gør noget vi synes er forkert. Det er en måde at vise os, at der er en gammel følelse som vi behøver at kigge på og forløse.


Der er både en Yin og en Yang energi over det at håndtere sin vrede. Du kan enten vælge at acceptere det der er årsagen til din vrede og give slip på følelsen (yin), eller handle på det, og slippe eller fjerne det der er årsagen til din vrede (yang). Din vejrtækning er også guld værd, når du mærker vreden i din krop. Luk øjnene og fornem hvor i kroppen vreden befinder sig, og mens du trækker vejret ind siger du (højt eller inde i dig selv) LET og når du puster ud GO. Sidst men bestemt ikke mindst, kan akupressur støtte op om at forløse dine stagnerede følelser og hjælpe dig til at komme helt ned i kroppen. 


Oplever du selv meget vrede? Så prøv at luk øjnene og se indad. 

Hvad er det i virkeligheden det her handler om? Hvad er det du ikke har sluppet endnu? 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.