Ligestilling… Nej tak!!!

Skrevet d. 18-12-2014 13:00:03 af Kammille Essther - Psykoterapeut

For jeg elsker den feminine kvinde, og jeg elsker den maskuline mand. Set med mine øjne, er begrebet ”ligestilling” fuldstændig misforstået. Hvorfor i alverden skal vi ligestilles? Når kvinder bliver mere maskuline og mænd mere feminine, så tipper balancen og gnisten forsvinder. Kvinder og mænd er i realiteten så fantastisk forskellige og langt fra hinanden. Dette, hverken kan, eller skal vi forsøge, at ligestille. 

Som jeg ser det, er mange kvinder i dag blevet for maskuline, hvorfor hun endnu mere savner hans maskuline seksualitet. Tilsvarende ser jeg, at mange mænd er blevet for feminine. De undertrykker deres maskuline kraft og styrke, med pleaser-adfærd til følge. Kvinden er blevet den store og stærke, manden den mere forsigtige. Sikke en drejning det har taget. Vi savner hinandens urinstinkter. 

Eksempelvis går visse kvinder til yderlighed i de nuværende sociale stereotyper. En kvinde som skal alt, og vil alt. Når vi som kvinde overdyrker den modsatte energi, fornægter vi i realiteten det feminine i os selv. Dette klæder så absolut ikke en ellers så skøn kvinde. Og hvad med manden som pleaser sin kone, for husfredens skyld. DET VIL HUN IKKE... hun vil have modstand! At vige bort og lade kvinde bestemme, klæder så absolut ikke en ellers så dejligt stærk og maskulin mand. 

Begreberne maskulint og feminint har eksisteret siden tidernes morgen, og det kræver benhårdt arbejde og megen åbenhed, at vende denne misforståede ligestillingsskude. Det feminine og det maskuline skal ikke ligestilles. Det skal ligeværdiges, med hver sin råstyrke. Med hver sin værdi. Herefter indfinder balancen sig helt naturligt. 

En kvinde er bedst, når hun er i kontakt med rummelighed, stilhed, indre viden, følelse, ro, fornemmelse, ydmyg, observation, overgivelse, afspænding, accept, og hvile.

En mand er bedst, når han er i kontakt med sin kraft, retning, valg, handling, vilje, ide, ydre viden, fremadrettet, vedholdenhed, praktisk tænkning, opstramning, gennembrud og træning.

Vi skal honorere og værdsætte de feminine og maskuline principper, fordi vi her igennem kan udtrykke den energi som gør os bedst. De maskuline roller er hverken bedre eller ringere end feminine roller. De er begge nødvendige og af samme værdi. 

Med kærlighed, vil jeg opfordre alle til at være nysgerrig på sine egne feminine eller maskuline sider. Er der balance? Hvis ikke, så skab det! HER ER GULD AT HENTE… 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.