Gør du det, der er vigtigt – eller snyder din hjerne dig med ting, der ”haster”?

Skrevet d. 2-10-2017 20:52:09 af Ann Hansen - Psykolog

Gør du det, der er vigtigt - eller snyder din hjerne dig med ting, der "haster"?

Mange af os gør bare de ting, der tilfældigt bliver præsenteret for os i løbet af dagen. Når vores hjerne bliver præsenteret for noget, så tror den helt automatisk, at det haster. Men hvis du stopper op og tænker efter – virkelig tænker efter – haster det så rent faktisk?  

Det er faktisk de færreste mennesker, der vågner om morgenen med en klar fornemmelse for hvad der er vigtigt for dem i løbet af dagen, og hvad de skal prioritere højest på listen for at have det godt. Mange drukner i huslige pligter, arbejde, skole, lidt for mange aftaler i fritiden, og alt muligt ligegyldigt bare fordi det ”plejer” man at gøre. Men det kan der heldigvis laves om på!

Du kan hjælpe dig selv til mere glæde og større livskvalitet med tre simple trin!

1)      1)  Find ud af hvilke ting, der er vigtige for dig! Hvad gør dig glad? Hvad får du ny energi af? Hvad slapper du af med? Hvad gør dig bedre tilpas?

2)      2)  Afsæt tid i kalenderen til at gøre de ting! Nedprioriter huslige pligter og alle de ting, du egentlig ikke rigtig gider i virkeligheden.

3)      3)  Gør det! 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.