"Vores trykknapper" og hvordan de andre fucker dine drømme op

Skrevet d. 8-10-2017 15:16:45 af Frank Knudsen - Coach, Mentor, Kropsterapeut

Dagens blog handler om vores trykknapper. Om hvor irriterende andre omkring os virkelig kan føles. Det handler også om, hvordan andre simpelthen kan fucke vores drømme op… Og så en lille personlig hemmelighed til sidst i indlægget. God fornøjelse :)

 

Måske I også kender følelsen – hvordan nogle bare kan få os op i det røde felt! DET er SÅ irriterende. Og DE er så irriterende.

 

De trykker virkelig på vores knapper. ”Han ved lige, hvilke knapper han skal trykke på…” høres med jævne mellemrum på jobbet, i kantinen, i hallen, i køen. Kender vi ikke alle kollegaen, der gør noget, vi ikke synes er i orden? Som fylder og forurener vores hjerne – og som nærmest kan hidse os op, når vi fortæller det hjemme?

 

Det er nemt og trygt at give andre skylden – og mange af os er gode til det. Lidt provokerende sagt er der ikke nogen, der kan gå dig på – medmindre du lader dem gå dig på. Vi lægger selv vores trykknapper ud, så andre kan trykke på dem.

 

Vi må trække stikket hjem her, hive vores personlige ansvar hjem.

 

Hvem kender ikke følelsen, hvad f….. bilder hun sig ind, det kan hun da ikke skrive.” Trykknapperne bliver aktiveret, man kommer i modstand, og det negative overtager.

Oftest får jeg den følelse pga. 2 ting. Enten fordi:

1)    indholdet inderst inde rammer noget, som er rigtigt. Men det er svært for mig at kigge indad og se udover min stolthed.

Eller

2)    jeg simpelthen ikke står nok ved mig selv, ligger mine trykknapper ud, giver andre skylden og fralægger mig mit eget ansvar for tingene.

 

Vi må flytte fokus, flytte os mentalt, blive opmærksom på, hvor mange trykknapper vi lægger ud til folk omkring os. Have bevidsthed om hvornår ”de andre” forurener vores sind – og hvornår vi lader dem forurene vores sind.

 

Vi bestemmer selv.

 

Oftest i arbejdet med klienter kommer netop ”de andre” op på mit flipboard, som værende ting, der fylder rigtig meget. Sammenligninger, hvad de tænker om mig, det jeg gør, siger osv. Og guderne skal vide, at jeg i høj grad har haft ”de andre” med i mange af mine overvejelser, handlinger, drømme mm. Netop derfor er jeg så passioneret omkring, at vi ikke lader andre forurene vores sind og mind-set. At vi netop ikke tillader dem at fucke vores drømme og mål i livet op.

 

Vi må lade vores drømme og mål stå knivskarpt i vores mind-set, have fokus på dem, så det giver sug i maven og gåsehud på armene, boost af energi og stille os selv spørgsmålet: Hvad er vigtigst – at forfølge mine drømme og handle på mine mål eller lade mig bremse af, hvad jeg tror, andre vil tænke. For helt ærligt, hvor sikker er du på, hvad andre tænker? Lige så snart fokus hopper over på ”de andre”, og hvad de tænker, tillader vi dem også at trykke på vores knapper, og vi flytter os fra det, der er vigtigst for os, nemlig os selv og vores drøm.

 

Vi ved, vi bliver dømt derude. Af alle. Hele tiden. Så hvorfor bruge unødig energi på det, når den kan bruges på din drøm?

 

Hvad er din drøm? Hvad ville det give dig at gå efter den?

 

 

Nå ja, min hemmelighed. Om det er simpelt, ja – om det er nemt, nej! Undervejs tænkte jeg om nogen, egentlig ville synes, det her var interessant. U P S !! Tilbage på sporet, finde fokus, for ved du hvad? Det rager mig – for det kommer fra hjertet, og jeg jagter en drøm J Gå ud og jagt din - parker ”de andres dom”.

 

 

/Frank Knudsen

Coach

 

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.