Til dig, der vil holde op!

Skrevet d. 22-6-2018 13:00:59 af Frank Knudsen - Coach, Mentor, Kropsterapeut

Til dig der vil holde op med at...

 

  • ryge
  • spise usundt
  • bitche over andre (på jobbet, derhjemme, i køen, i byen….)
  • have negative tankemønstre
  • ...

 

Giv slip på behovet - ikke det ydre symptom.

 

Hvor mange gange har du sagt: "Nu skal jeg tabe mig, så jeg spiser ikke usundt mere", "Nu vil jeg være røgfri, så jeg kvitter cigaretterne", "Nu vil jeg fokusere mere på mig selv og være mere positiv og ikke tale ned til og om andre"?? 

For så alligevel kort tid efter at have spist det stykke kage, købt den næste pakke cigaretter eller bitchet over kollegaen, partneren eller damen i køen?

 

Og så oven i købet punke dig selv oven i hovedet for ikke at have selvdisciplin!

 

Det har intet med selvdisciplin eller viljestyrke at gøre!

 

For hver vane vi har, for hvert mønster vi gentager, er der et B E H O V indeni os. Det lyder måske kryptisk, men der er et "behov for problemet" indeni os.

Vi falder i fordi vi kender det så godt. Selvom det måske ikke er rart, så er følelsen det giver os alligevel både tryg og velkendt.

 

Spørg dig selv, hvad det giver dig at spise usundt? At ryge? At tale negativt om andre? Eller hvilken vane du nu har, som du gerne vil af med? Hvilket behov får du dækket i den tilstand?

 

Det er lige præcis hér, det er vigtigt at starte i arbejdet henimod at holde op med noget. 

 

Vores fornuft, logik og rationelle tænkning ved jo godt hvad der fx er sundt/usundt osv. Men der et behov, der "vinder"?!

 

Vedkend dig behovet - vi kan ikke ændre på noget vi ikke vedkender os.

 

Vi må i arbejdstøjet og have nysgerrig og skarp opmærksomhed på, hvilke behov der er på spil og se på, hvad der ellers kunne opfylde det behov på en anden, sundere og mere hensigtmæssig måde.

 

Og til sidst… 

 

Måske kigge lidt på vores retorik.

 

Er der for dig for forskel på:

 

"Jeg vil ikke leve et usundt liv" og så "jeg vil leve et sundt liv"?

Tit fortæller vi os selv hvad vi ikke vil (stress, overvægt, søvnløse nætter, have et skidt forhold til naboen, være i det her job, have så travlt hver evig eneste dag)

 

Hvad vil du så?

 

 

/Frank

Coach

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.