"Tiden flyver af sted" Næ egentlig ikke, men måske gør du?

Skrevet d. 10-2-2015 16:50:05 af Helle Sommer - Psykoterapeut, Traumeterapeut


Hvad er det lige med vi mennesker og begrebet tid?

Jeg hører nogen tale om tiden. De siger "tiden går alt for stærkt" "Ja, det er helt vildt" "ja det er næsten uhyggeligt så stærkt tiden går".

Det synes jeg er interessant, i og med at tiden jo er den samme hver eneste dag, time og minut. Tiden ændrer sig ikke, den går ikke i stå, for så pludselig at køre med dobbelt tempo hele næste uge. Så hvad er det vi måler, når vi oplever at tiden går hurtigt? Jeg mener at det er et udtryk for, at vi selv lever i højt tempo. At vi har mange gøremål og planer for dagen. Det giver os en oplevelse af, at dagen går hurtigt.


Hvis du ønsker at sætte tiden lidt på pause, så sæt dig  med en kop kaffe og gør absolut ingenting!

Ja, du læste rigtigt ingen bog, ingen telefon eller tv. Nej heller ikke et ugeblad. Sæt dig lidt og vær bevidst om, at gøre slet ingenting. Ikke andet end at nyde din kaffe, et vågent nærvær, fugle der kvidrer eller måske en smuk udsigt. Lyt til stilheden, eller din ynglings musik, mærk dit indre og nyd øjeblikket.

Måske er det en skræmmende tanke, at lave slet ingenting. Men prøv det alligevel, sæt tiden lidt i stå. For hvad er det egentlig vi skal nå? Når dagen overgår til nat, og du lægger dit hoved på puden, hvordan ved du så, om du har nået det der i virkeligheden er vigtigt i dit liv?  Du har måske ordnet en masse praktiske  gøremål, som sikkert er vigtige. Men har du også husket at stoppe op et øjeblik, for bare at nyde øjeblikket? Hvad er egentlig rigtig vigtigt for dig at nå? Hvad giver det dig, at du når det?


Det er vigtigt for mig, at jeg hver dag giver mig selv lidt feriestemning.

Min hverdag er også fyldt med madpakker, vasketøj, møder, børn der skal køres til idræt. Men jeg har lagt mærke til, at lidt daglig feriestemning, giver mig mere liv i livet, mere nydelse og overskud. Og ja tak det vil jeg meget gerne have mere af.  

Derfor vælger jeg at give mig selv en lille smule feriestemning hver dag. For mig er feriestemning en stille stund, hvor jeg mentalt fjerner mig fra tid og sted. Jeg stopper op og bare nyder øjeblikket. Det kan vare fra 10 min. og op til 1 hel time på de gode dage. Jeg sætter hverdagens gøremål  på pause, nyder solen, lidt musik eller stilheden, også genkalder jeg mig den dejlige feriestemning fra sommeren. Den stemning hvor det er lige meget hvad klokken er, hvor jeg hverken skal tænke på aftensmad eller lektier. Hvor jeg kan gå helt ned i tempo og bare nyde lige nu fra øjeblik til øjeblik. Det er så skønt og det er livskvalitet for mig!

Livet er fuld af nye aftaler, madpakker og vasketøj - Det løber ingen steder.

Og det gør jeg heller ikke i det øjeblik hvor jeg lukker øjnene lidt, og forkæler mig selv med et drys feriestemning. Måske har du lyst til at prøve det?

Det er gratis og tilgængeligt, det kræver blot at du vælger det til. Lidt daglig nydelse til dig.

Rigtig god ferie - hver dag!

Kærlige hilsner - Helle


 


 


 


 


 


 


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.