3 enkle tips til mere glæde i din hverdag

Skrevet d. 12-11-2015 11:48:18 af Helle Sommer - Psykoterapeut, Traumeterapeut

Nogle gange kan vi have en opfattelse af, at nydelse er når alt kører lige præcis som vi synes det skal. Sådan er livet bare ikke altid skruet sammen. Det er ikke fordi livet er hårdt eller uretfærdigt, det er bare fordi livet er som det nu engang er. Der er udfordringer, der er sygdom og andre uventede ting som vi pludseligt skal forholde os til.

Det jeg synes du skal tænke over her, er hvad du kan gøre for at drysse lidt ekstra nydelse ned over dine dage, uanset hvad der egentligt sker omkring dig. Det kan godt være du er udfordret og har nogle store opgaver, men hvad kunne så alligevel bringe lidt nydelse ind også i de dage?

En af de ting jeg selv har lagt mærke til, som kan skabe ro og dermed også nydelse er at observere dit tempo. Ofte hvis vi har travlt eller er pressede, så lægger vi ikke mærke til at vi arbejder i et meget højt tempo og det er faktisk med til at skabe en form for stress i din krop. Så prøv at være opmærksom på dit tempo og leg lidt med at sætte farten lidt ned. Du vil nok opdage at du bliver bedre til at være nærværende.

Den anden ting er, at have dit nærvær og fokus på én ting af gangen. Hvis du f.eks. hænger vasketøjet op, så øv dig på at fokusere på det i stedet for at tænke på andre ting såsom indkøb, opgaver eller noget der ikke relaterer sig til at hænge vasketøjet op. 

Den sidste ting er at træne, at styre det helt naturlige tankemylder. Ulempen ved at tænker på mange ting på én gang er, at det giver en masse uro og dit sind kommer på unødigt overarbejde. Tænk over hvad den første tanke der kom til dig var, det kan være at det var at du skulle bestille tid til tandlægen - så fokusér på dét og parkér de øvrige tanker.

Mine 3 tips til mere glæde i din hverdag:

  • Sæt farten lidt ned
  • Hold dit nærvær og fokus på det du er i gang med
  • Fokusér på én tanke og opgave ad gangen

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.