Synes du dine forældre er urimelige?

Skrevet d. 14-4-2015 11:21:15 af Hanne Lise Bjertnes - Coach, Mentor, Supervisor, Mentaltræner

Synes du dine forældre er urimelige?

De fleste unge mennesker synes nok på et tidspunkt at forældrene er for strenge, for pinlige, for irriterende, for belastende, ganske enkelt for dumme, eller for sure, eller blander sig for meget i børnenes liv eller stiller for store krav med at gøre rent, vakse tøj, lave mad, rydde op. Alt dette resulterer typisk i rigtig dårlig kommunikation og stemning i hjemmet.

Hvis du lige nu er der hvor ovenstående er tilfælde så har jeg måske nogen ideer til hvordan du kan få kommunikationen på ret køl igen.

 

  1. Når du vågner om morgenen, så vær opmærksom på om du kommer ned med et kæmpe smil og siger godmorgen eller om du bare kommer og sætter dig eller bare går ud af døren uden at sige noget. Hvordan ville du helst have at nogen sagde godmorgen til dig?
  2. Hvor tit investerer du tid i dine forældre? Prøv at sæt dig ned og brug bare 15 min på at fortæl hvordan det er gået i skolen.
  3. Hvor tit spørger du din mor og far hvordan de har det? Tro mig de ville blive vildt glade hvis du en gang imellem spurgte ind til hvordan deres dag havde været.
  4. Hvad ville der ske med dig hvis du en gang imellem tømte opvaskemaskinen uden at blive bedt om det? Eller hvis du ryddet op på dit værelse af egen fri vilje? Du vil opleve nogle meget overraskede og glade forældre.
  5. Hvordan kommunikerer du med dine forældre…. Er du dømmende og sur når du siger noget? Er du forhåndsindtaget om hvordan de vil reagere? Prøv næste gange du skal spørge om lov til noget at gøre det med smil i stemmen.
  6. Dine forældre ville ønske du ville dele dine problemer med dem. Det eneste de ønsker er jo at du skal have det godt. Hvis du   tør vise ærlighed overfor dem –viser de dig også den tillid som du ønsker.
  7. Inviter dine forældre til at blive en del af dit liv, inviter venner med hjem så de kan se hvem du er sammen med.
  8. Husk at den ene tjeneste er den anden værd – hvis du gør noget for dine forældre vil de med garanti give dobbelt igen.

Du er uden tvivl det vigtigste i dine forældres liv – så  det skal også have både den tid og plads som det retmæssigt fortjener. Hvis du indleder en daglig kommunikation om dit liv….og er ærlig og tilbyder din hjælp så vil du lynhurtig opdage at både kommunikationen og stemningen vil blive markant anderledes.

Prøv det – du vil blive overrasket over hvor lidt der skal til!

Næste klumme er til forældrene til de unge ”hvordan kommunikerer jeg bedst med min teenager”

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.