Succeser er et boost til selvtilliden

Skrevet d. 3-8-2017 14:49:14 af Jeanette Søm Munk - Psykoterapeut, Gestaltterapeut


Forleden da jeg henteede min 3 1/2 årige datter i børnehaven var hun i fuld gang med at forsøge at cykle på en pedalcykel, uden støttehjul!!!


Hun virkede meget ihærdigt og interesseret. Hun spurgte, ”må jeg ikke prøve at cykle alene” . Jeg følte mig usikker på hendes vegne, og sagde. ”Jeg holder lige fast her bag på cykelsædet. Og så cyklede/løb vi ellers derud af.
Jeg kunne mærke hun havde rimeligt styr på det, så jeg tænkte, nu giver jeg slip. Lod min tanke blive til handling, og vupti, min datter cyklede derudaf. Selvfølgelig med lidt”svinger i valsen”.


Jeg er meget stolt og overasket og roser hende en del. Det er meget svært at få hende med hjem. Igen og igen vil hun cykle.


Jeg tænker, så er det ikke længere nok med den løbecykel hun har. Nu skal hun havde mere udfordring. Og hun skal bakkes op i det nye hun kan, og ”kommer” til at love hende en pedalcykel i den kommende weekend.


Lidt senere på den lokale legeplads siger min datter, ”Mor, måske kan jeg også selv komme op på klatrestativet nu”


Succesoplevelser giver os mod og tro på noget af det vi ønsker. Når vi oplever suces får vores selvtillid lige et boost.

Vi har alle brug for succesoplevelser ind i mellem.


Hvornår har du sidst haft en succesoplevelse?


Hvad er nogle af dine ønsker her i livet?

Når du at bremse dig selv,før du forsøger at opnå dit ønske, fordi du evt.tænker. ”Det kan jeg alligevel ikke finde ud af” eller. ”Det kan aldrig blive en realitet på grund af dit og dat”


Føler du at du sidder ”fast” i noget du egentligt ikke ønsker at gøre mere/være i længere?


Vi har alle forskellige kompetencer/potentialer. Nogle gange er de bare godt gemt bag en mindre god selvtillid.


Gennem samtaleterapi med mig vil du og jeg sammen finde frem til dine resourcer og vejen hvorpå de kan blive en realitet. Jeg vil hjælpe dig med at holde de fundne kompetencer i fokus.


Bedste hilsner, Jeanette

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.