Skal du træffe en vigtig beslutning? Jeg guider dig til at træffe den rette beslutning!

Skrevet d. 29-12-2016 21:37:58 af Amanda Jensen - Coach

Jeg har skulle træffe en vigtig beslutning dette år, men selvom jeg er et ret beslutsomt menneske, der normalt hurtigt træffer en beslutning, så har denne beslutning været så afgørende for mit liv at jeg endnu ikke har truffet en beslutning. Derfor har jeg besluttet mig for at sætte mig selv i stolen og coache mit valg ligesom når jeg coacher klienter, når de skal træffe en beslutning. Så følg denne guide, hvis du også skal til at træffe en vigtig beslutning:

 

 

Øvelsen:

1. Allerførst så er det en fordel at kende sine værdier – se mit indlæg om værdier – så du er sikker på du træffer beslutningen ud fra dit værdigrundlag. 

 

2. Derefter beder jeg dig lege med tanken om at du har truffet din beslutning og valgt at gå den ene vej. F.eks. overvejer du at købe hus eller blive boende i din lejlighed, så forestiller du dig at du har taget beslutningen om at købe hus. Eller f.eks. du overvejer at gå fra din kæreste eller blive hos kæresten, så forestil dig at du har truffet beslutningen om at blive hos din kæreste.

 

3. Lav en liste med hvorfor du gerne vil denne vej og derefter en liste med hvorfor du ikke vil den vej. F.eks. Hvorfor vil du købe hus? Hvorfor vil du ikke købe hus?

 

4. På dette tidspunkt sidder du nu med to lister. Lister der viser fordelene og ulemperne ved dit valg. Nu kommer den sværeste del af øvelsen, den del af øvelsen hvor de fleste af mine klienter får brug for min hjælp, så her beder jeg dig udfordre dig selv. Når du kigger på punkterne i listerne, hvad vejer så tungest for dig? Er der nogle punkter der er mere  værdifulde end andre?

 

 

Listerne fungerer som en vippe hvor den ene side kan være tungere end den anden og hvis den ene side er meget tungere end den anden, så har du svaret på hvilket et valg du skal træffe. Hvis dine lister (din vippe) ikke giver dig et entydigt svar, så dyk ned i de enkelte punkter og overvej hvilke konsekvenser, men også hvilke værdifulde ting det valg kan bringe med sig.

 

Du er nu færdig med øvelsen og du burde være mere afklaret med hvilket valg du skal træffe. Er du endnu ikke helt afklaret, så vil jeg opfordre dig til at lave øvelsen igen men denne gang med det modsatte valg, så f.eks. forestil dig at du ikke køber huset men i stedet bliver boende. Hvordan ser livet så ud for dig? Eller f.eks. du bliver ikke hos kæresten, så hvordan ser livet så ud for dig? Lav øvelsen igen.

 

Jeg fik truffet en beslutning ud fra denne øvelse, men fordi livet ikke er en statisk størrelse, så har jeg tænkt mig at gentage øvelsen igen om et år.  Så måske det også gælder for din beslutning?

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.