Hvad søger du egentlig?

Skrevet d. 5-12-2016 15:03:14 af Amanda Jensen - Coach

Inden du begynder at søge efter manden/kvinden i dit liv, så kan det være en fordel at bruge tid på værdiafklaring. 

Først skal du afklare med dig selv: Hvad søger du egentlig? Her mener jeg at du skal overveje, hvilke værdier, du prioriterer, en fremtidig partner skal besidde. Eksempler på værdier kan være: sundhed, kærlighed, frihed, mod, spiritualitet, gøre en forskel, sikkerhed, anerkendelse, succes, præstation, udvikling, familie, samhørighed, lidenskab, glæde, humor, sandhed, intelligens, eventyr, beslutsomhed, være til stede i nuet, sex, tid for mig selv, stilhed osv.  Spørg dig selv: 

·              Er det de familiære værdier, der fylder mest? 

·              Eller er det din dates eventyrlystne side, der er vigtigst?

·              Eller er det måske sikkerhed, der betyder mest?  

Hvad ville dine nærmeste sige, der er det mest vigtigste for dig? Ofte har vi en tendens til at svare det, som vi ville ønske, men ikke det, som vi vælger at prioritere i vores liv og partnervalg.

Hvis du vælger eller prioriterer en anden værdi, end det du ønsker at prioritere i dit liv, så kan du risikere at ende op med en partner, som ikke matcher dine livsværdier.

Vi har alle en eller to værdier, vi vælger ud fra. Et eksempel kan være en person som vælger en partner på grund af sikkerheden i personen, frem for en partner der opfylder deres værdi om eventyrlyst. Vedkommende har lært at vælge sikkerhed frem for eventyrlyst, fordi vedkommende har en historik, hvor personen har fået knust sit hjerte eller måske er det noget helt andet, der er årsagen til valget.

Den gode nyhed er, at hvis du er bevidst om din historie, så kan du ændre dit mønster. Ved et partnervalg vælger du ofte noget ved personen, du kender. Hvis du er bevidst om dine værdivalg/grundværdier, har du større sandsynlighed for at vælge en person, der faktisk matcher dine værdier.

Først når du ved, hvad der er mest værdifuldt for dig, kan du vælge en partner, 

der matcher dine værdier.

Selv hvis man har en kæreste kan det indimellem være sundt at revurdere ens ståsted i livet (fase) og revurdere prioriteterne af ens værdier. Vær ærlig over for dig selv, når du reflekterer, over hvad dine værdier er. Tænk ikke på, hvad du ønsker værdierne være, men i stedet på hvad det reelt er, du prioriterer i dit liv. Vælger du f.eks. frihed (du prioriterer din mobilitet ift. bopæl eller rejser) frem for kærlighed og det trygge og faste i et forhold? 

Hvis du er usikker på, om du er ærlig over for dig selv, så prøv at besvare spørgsmålet: 

Hvis du skulle vise en film om dit liv, hvilke værdier har du så prioriteret?

Er du nysgerrig på at lære mere og vil du gerne fordybe dig i værdiafklaring, så afholder jeg værdiworkshop d. 7. januar (se mere på Goeventdating) ellers er du også velkommen til at booke mig til en personlig coachingsamtale med værdiafklaring, hvor dine værdier og ønsker for fremtiden er i fokus.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.