Sådan passer du godt på dig selv

Skrevet d. 4-3-2015 15:27:49 af Helle Sommer - Psykoterapeut, Traumeterapeut

"Pas nu godt på dig selv" siger vi ofte til hinanden.

Hvad er det så egentlig du skal gøre?

Det handler om at starte en række gode vaner, der alle bringer der tættere på at blive din egen bedste ven. Ingen kender dig helt som du selv gør, ingen ved bedre hvad der virkelig er godt for dig, eller hvad der ikke er godt for dig. Derfor er du simpelthen den bedste egnede, til at være din egen bedste ven.

For mange er det svært at komme igang, det er uvant at tænke om sig selv på en støttende og omsorgsfuld måde og det er uvant at sætte sig selv i første række. Men netop herfra kan du aller bedst være der for andre på den måde du gerne vil. Når du har det rigtig godt kan du stille op for dem der er vigtige for dig.

Her er 5 vigtige vaner du kan starte med at implementere i din hverdag:

1) Tal til dig selv som du ville, til en du virkelig holder af.

2) Gå nysgerrigt på opdagelse og lav en liste over ting du holder af at lave.

3) Sæt 1/2 time af hver dag til at gøre det du holder af.

4) Når du automatisk har hjælpende opmærksomhed på dem omkring dig, så øv dig I at give dig selv lidt opmærksomhed også. Hvordan har du det lige nu? Hvad har du selv brug for?

5) Øv dig I at sige nej. Når andre beder om din hjælp eller din tid. Så stop op før du svarer. Mærk efter om du har lyst til at stille op? Vil det være rigtigt for dig at bruge din tid her? Hvis det ikke føles rigtigt så sig nej. På den måde vil du få sagt mere ja til dig selv.

Det er vigtigt at du er venlig ved dig selv undervejs. Det kan føles svært og anstrengende, men det betyder ikke at du skal lade være, det betyder bare at du skal være venlig og omsorgsfuld overfor dig selv.

God fornøjelse - Kærlig hilsen Helle

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.