Parterapi kan give klarhed i og omkring jeres parforhold

Skrevet d. 8-11-2014 10:50:20 af Beritt Bie Lillethorup - Kropspsykoterapeut

I parterapi kan I få klarhed i og omkring jeres parforhold 

I mange parforhold er der mangel på forståelse og accept for hinanden, hvilke er vigtige egenskaber, hvis man ønsker et kærligt og lidenskabeligt parforhold.

I parterapi kan I med en indsats fra jer begge finde frem til kærligheden og respekten for hinanden. Det kan I ved bl.a at få kendskab til hinandens ønsker og behov, viden om, hvordan I påvirker og påvirkes af hinanden samt indblik i måden I er sammen på. 

Med et større indblik i og forståelse for jeres oplevelser hver især kan I blive i stand til bedre at møde jer selv og den anden. Rummet for mudderkastning og tolkninger omkring den anden mindskes og en ægte kontakt kan opstå med en nysgerrig og respektfuld tilgang til den anden med accept af jeres forskellighed. Det er trods alt dig der har valgt din partner.

Der kan være mange grunde til at gå i parterapi. Måske ønsker I at:

  • Give kærligheden ny energi og leve i ro og balance i stedet for at leve i frustration, vrede, sorg og følelsen af afmagt
  • Respektere hinanden selvom I er uenige i stedet for at skændes til den lyse morgen
  • Opdage jeres uhensigtsmæssige vaner og mønstre i stedet for at lukke øjnene for jeres ansvar hver især
  • Acceptere og elske hinanden som dem I er hver især i stedet for at ville ændre din partner
  • Samarbejde på en respektfuld måde i stedet for at være i konstant krig om små og ligegyldige ting
  • Opdage og nyde det menneske du i sin tid valgte at være sammen med og blev forelsket i frem for ikke at tage ansvar for dit valg
  • Elske hinanden i stedet for at skilles

I parterapi hos mig arbejdes der med det I finder relevant at bringe frem. Jeg er nysgerrig på jer og det, der sker i rummet mens det sker og jeg spejler og konfronterer jer både på jeres verbale og nonverbale udtryk. På den måde kan I blive bevidste om måden I kommunikerer på og på hvilken indflydelse det har på jer hver især og jeres forhold.

Parforholdet kan være kærligt, inspirerende, lidenskabeligt og kontaktfuldt 

Vent ikke med at gå i parterapi til det er for sent. Tag jer selv og jeres parforhold seriøst og få hjælp hurtigst muligt. Parterapi kan vare alt fra et par gange til 10+ gange men min erfaring siger mig, at jo tidligere I kommer i terapi jo mindre er der at arbejde med.

I skal være velkomne til at kontakte mig på 8988 5612.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.