Hvad siger dine tanker egentlig?

Skrevet d. 10-1-2016 12:48:54 af Beritt Bie Lillethorup - Kropspsykoterapeut

Hvad siger dine tanker egentlig?
Jeg er for tiden optaget af, hvordan udfordringerne i tankernes univers kan vokse sig så store, at de blive større end resten af personen alt imens virkeligheden gang på gang viser sig at være en helt anden! 
I terapien møder jeg ofte mennesker, der er slaver af deres tankers tyranni og fængslende kraft.
I dette indlæg vil jeg dele mine personlige erfaringer med at gøre tankernes tyranni til en ressource og god ven.

Jeg har selv tidligere i livet være fængslet af tankernes tyranni og når jeg tænker tilbage på de udfordringer jeg har haft i livet så er det sjældent, at jeg er blevet bekræftet i mine negative tanker. En af de ting jeg har erfaret er, at jeg er absolut bedst når jeg befinder mig i det jeg er i, altså i den virkelighed der er, uden tankernes fantasifulde jerngreb om diverse ting, der kan gå galt!

Jeg har valgt at bruge ordet håndjern om tankernes tyranni og når jeg gør det så er det fordi der ikke findes noget mere lammende og fængslende end tanker, der fortæller én, hvad man BURDE og SKAL gøre som en forståelse, der stammer fra noget man engang har lært fra barns ben. Det fratager enhver muligheden for at være til stede i livet med de ønsker og behov, der er på det pågældende tidspunkt!

....................

Læs resten af indlægget under blogindlæg på min hjemmeside bh-gestaltterapi. Her kan du også læse artiklen "Befri dig fra tankernes tyranni" og få øvelser du kan lave.

Psykoterapeut Beritt Hansen


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.