Kom fri af dine blokeringer

Skrevet d. 18-4-2016 13:21:44 af Helle Sommer - Psykoterapeut, Traumeterapeut

I denne video vil jeg tale med dig omkring blokeringer og hvordan du kan arbejde på at komme udover dem, når du oplever at have sådan nogle. Det kunne handle om at du ikke føler du kan komme videre, f.eks. være hvis du har oplevet at miste dit arbejde eller er blevet fyret, efter en skilsmisse, hvis man er tvunget til at blive flytte. Der kan være andre ting og oplevelser som på en eller anden måde holder fast i dig og du har svært ved at slippe det og komme videre. Det første du skal gøre er at undersøge hvad det handler om. Hvad er det du tror på om dig selv eller om livet, der gør det svært for dig?

Jeg arbejdede f.eks. med en mand der havde rigtig svært ved at komme videre efter at være blevet fyret fra sit arbejde. Ved at stille ham nogle spørgsmål fandt vi frem til at han gik rundt med en overskrift der hedder "Det er kun dårlige mennesker der bliver fyret". Og med sådan en tanke og sådan en sandhed indeni, er det jo meget forståeligt at det er svært at komme videre. Når du har fundet ud af hvad det er for en sætning eller tanke der holder dig fast i oplevelsen, skal du se det fra et større perspektiv og vurdere om det er sandt eller om der er noget andet der er mere sandt. Så simpelthen få det pillet lidt fra hinanden og få et nyt perspektiv på det. F.eks. at miste sit arbejde, talte vi om det at drive virksomhed og hvilke typer beslutninger der er helt naturlige i en virksomhed. Vi talte om han kendte andre der var blevet fyret og om han også synes at de var dårlige mennesker og ikke mindst hvad et dårligt menneske er - hvilket var en meget interessant rejse for ham.

Ved at gå ind i alle disse aspekter og se på at det kunne være en ansvarlig beslutning for virksomheden, fik han det vendt til at være et vilkår at være på arbejdsmarkedet - at man kan blive fyret, hvilket er ens for alle. Det gjorde at han fik sluttet fred med den oplevelse. 

Det at få sluttet fred med den oplevelse, åbnede der også andre ressourcer som kunne få lov at fylde og han kunne tænke over hvad han ville nu. Hvilken type virksomhed ville han gerne arbejde i, hvilke typer oplevelser kunne han godt lide at løse og hvad havde han egentligt lyst til. Derfra kom han udover stepperne igen og fik mod på at finde sig et andet arbejde.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.