Kender du tanken "alle andre klarer det bedre end mig"

Skrevet d. 8-11-2014 15:52:24 af Helle Sommer - Psykoterapeut, Traumeterapeut

Vi viser kun det "pæne"

Vi indeholder alle sammen mange forskellige egenskaber. Der er alt det populære, det vi gerne viser i de sociale relationer og på de sociale medier. Det kan være overskud til at motionere, succes på jobbet, at vores børn trives, at vi kan dele, at vi kan være positive og udvikle os. At vi når vores opgaver og klarer det der forventes af os. At vi ved hvad vi vil, og har retning på vores liv.

Vi er også alt det "grimme"

Men der er også alt det andet, som vi alle sammen indeholder. Det der ikke er særlig populært, og som vi mange gange kommer til både at fornægter, og foragte hos os selv og andre. Det kan være misundelse, naivitet, følelsen af at blive snydt, selvmedlidenhed, passivitet, sårbarhed, forvirring og frygt for "ikke at kunne klare det" frygt for "ikke at være god nok".

Vi er jo det hele, og det gælder os alle

Når jeg arbejder med mennesker, oplever jeg det meget tydeligt. Hver især tror vi, at vi er den eneste der har det skidt. Den første snært af ro og erkendelse, opstår når den enkelte for øje på at det ikke er sådan. Men at det er ok at være forvirret. Det er ok "ikke at vide hvad jeg skal med mit liv" lige nu. Det er ok at være ked af det. Det er ok at være utryg og bange.

Når døren åbner sig til mere balance

Når vi sætter farten ned, og rummer os selv og det ubehagelige vi oplever inden i, åbner vejen sig for balance og ro. Intensiteten i ubehaget falder støt, når vi accepterer at det er der, og at det er sådan vi har det lige nu. At acceptere det og mærke intensiteten falde, er således første skridt i ønsket om forandring.

Det er så let at tro på, at alle de andre har det bedre

Vi er alle det hele, det ser bare forskelligt ud og derfor tror vi at "alle andre" er lykkeligere / har det lettere / er glade hele tiden.

Du er et fantastisk menneske, og du er også "det hele". Nøjagtig ligesom alle de andre du møder på din vej. Men fordi vi ofte kun viser hinanden det halve, nemlig det populære, er det så let at tro at, at vi ikke er ens. At alle andre har det helt anderledes end du selv. Jeg ønsker her at give dig en invitation, til at se lidt dybere og få øje på, at du er helt ok som du er. At vi alle er "det hele" og dermed helt ok.

Kærlige hilsner Helle  

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.