Julegaven til dig, der ønsker at give din selvudvikling et boost

Skrevet d. 14-12-2017 10:31:06 af Jeanette Søm Munk - Psykoterapeut, GestaltterapeutHvad er dit største ønske til jul?


Julen nærmer sig, og nogle mennesker er ude i god tid i forhold til at få købt julegaverne løbende, så de slipper for at blive for pressede, lige inden den store aften.


Måske er du en af dem, der allerede er blevet spurgt om, hvad du ønsker dig?

Som oftest er det materielle ting, vi fortæller, vi ønsker os.

Hvad mon gør dig mest lykkelig på sigt - er det eksempelvis en ny stol eller et par nye sko, eller en dybere selvindsigt?


Hvad med en gave som kan give den personlige udvikling et boost?

Fra i dag og frem til årsskiftet tilbyder jeg 5-turs-klippekort, hvor den 5. session er gratis. Du kan sagtens benytte klippekortet i 2018, det skal bare være købt i 2017.


Mange gør løbende status over deres liv, men især når vi når til årsskiftet.

Vi har særligt en tendens til at reflektere over vores liv, når der er noget, som ikke går så godt. Vi kan blive ved med at stille spørgsmål om, hvordan det kan være, at det går, som det går.


Hvad fungerede i det forløbende år, hvad var mindre godt?


Nogle laver nytårsforsætter men har måske svært ved at ”holde dem”, få gjort noget ved dem, selvom de inderligt gerne vil.

Jeg kan tilbyde min hjælp med at holde dig motiveret for det, du gerne vil arbejde med.

Hvad fylder i dit liv lige nu, og har måske fyldt en rum tid, fordi du måske har svært ved at få bugt med det?

Sammen med dig vil jeg være nysgerrig på de emner, du bringer op. Jeg vil stille skarpt og møde dig med respekt for det menneske, du er blevet på baggrund af det, du har med i din bagage. Specielle livsfaktorer, ofte tidligt i dit liv, har stor indflydelse på, hvem du er.

Hvis fortiden har betydning for nutiden, skal vi en tur tilbage til din barndom og måske også ungdom. Som jeg siger, vi skal en tur ned af Memory Lane. Jeg er sammen med dig på denne tur og støtter dig der, hvor det muligvis kan blive en smule udfordrende. Den måde du reagerer og handler på i dag er ofte genkendelig med de handlemønstre, du anvendte som barn, ung. Som barn var de ubevidste, de var med til at sætte et forsvar op for dig mod livets mere rå sider.Vi kan ikke løbe fra vores fortid, vi kan ikke ikke ændre på det, der er sket.Vi er en del af vores fortid. Vi kan derimod få gjort mindre sunde handlemønstre til mere sunde mønstre.


Hos mig tager vi luppen frem, og kigger nærmere på disse mønstre. På den måde kan du få en højere bevidstgørelse og forståelse for, hvorfor du handlede, som du gjorde og måske stadig gør. Hos mig får du udviklet et par nye ”briller” til at se dit liv på.

Jeg vil møde dig lige der, hvor du er nu og her.


Når man vælger at ”kigge indad” arbejde med sig selv professionelt, kræver det også en portion mod. Dermed tager man også ansvar for sig selv.


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.