Ja tak, jeg hilser det nøgne løb velkommen!

Skrevet d. 4-12-2014 11:34:56 af Kammille Essther - Psykoterapeut

Helt ærlig, hvorfor kan vi ikke motionere uden udstyr som telefoner, gps´er, pulsmålere, hørebøffer, playlister og digital træningsudstyr? Hvorfor har vi brug for noget udefra, som fortæller os hvor hårdt vi har trænet, og hvor langt vi har løbet? Helt ærlig…  

Mange føler sig ikke klædt på, såfremt dette udstyr ikke er korrekt placeret rundt omkring på kroppen. Arme krop, vi overdøver og belaster den jo fuldstændig med elektronik. Overbebyrdet med det helt rigtige udstyr og begrænset til at lytte efter målinger, snarer end via egen kraft og vejledning. Måles og vejes. Måles og vejes. Hvor blev kontakten til kroppen af, og hvad blev der af at mærke efter? Hvad med sanserne, hvor mon de forsvinder hen? 

Guderne skal da vide, at jeg sagtens kan mærke når jeg ikke har mere luft, når benene strejker, eller når kroppen skriger ”så stop dog, Charlotte!”… dette behøver jeg ikke digitalt udstyr til. Slet ikke. Nej, jeg har faktisk slet ikke lyst. Lyden af mine egne skridt, vejrtrækningen, hjertebanken, fuglefløjt, vindens susen, bølgeskvulp og træernes raslen, give mig energi, og får mig til at føle liv i HELE min krop. I min verden er naturen et særligt oplevelsesrum, vi, som motionister kan opsøge og blive beriget og styrket af. For mig betyder det frihed, at være uden udstyr. For sandheden er jo, at kroppen sagtens kan selv. Det er sandheden. Den nøgne sandhed.

Derfor ryger mine arme direkte i vejret, når jeg falder over en artikel, som fortæller at man i USA er begyndt at løbe ”nøgen”. Det får mig til at nikke anerkendende, og føle mig mega moderne! Skønt. Jeg hilser den nye naturlige trend så hjertelig velkomme...

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.