Hvorfor giver vi af og til op på vores vej mod drømmen og målet?

Skrevet d. 17-8-2017 20:37:15 af Frank Knudsen - Coach, Mentor, Kropsterapeut

Hvorfor giver jeg op på min vej mod målet?

 

  • Ligger dit fokus nogen gange på alt det, der kræves af dig frem mod dit mål? Frem for på selve målet og drømmen, og dét du virkelig ønsker?
  • Bliver du overvældet af at tænke på de forandringer, nye tiltag, ændringer i hverdagen, der er nødvendige for at drømmen går i opfyldelse?

 

Det kan være super svært, at nå i mål. At gå efter sine drømme. At holde fast og holde ved. Mit sidste indlæg handlede om ”just-do-it-princippet” – alt for mange os venter på den rette følelse til at sætte skub i jobsøgningen, nye udfordringer, parforholdets kolbøtter, komme i gang med træning, blive motiveret til at få tabt de overflødige kilo, tænke ”nu” er jeg klar til den her diæt og det her program osv. – ja, sæt selv dit eget tema ind. Men vi venter forgæves. Følelsen, der skal gøre os klar til at møde alle de her udfordringer, de nye ting, ændringerne i vores liv og hverdag, lader vente på sig. Mange har efterfølgende tilkendegivet deres enighed til mig. At de bare liiiige skulle…… SÅ var de klar!

 

Det her indlæg er, når du har trykket på action-knappen, men synes det svært og udfordrende at holde ved. Hvad er det, der gør, at vi stopper op inden målstregen? Inden drømmen er udlevet? Inden vi kan sætte et stolt og veltilfredst flueben ved dét mål?

 

…Hullet mellem ”mig-nu” og ”mig-om-5-år” bliver uoverskueligt…

Jeg står som nr. 1 i rækken til at indrømme, at jeg flere gange også har givet op – simpelthen kastet håndklædet i ringen og vendt tilbage til det trygge. Til vanerne, rutinerne og mønstrene. Det velkendte, hvor jeg følte mig tryg og ikke skulle stå overfor og tage stilling til nye måske endda ”skræmmende” forandringer.

Grunden til, vi føler vores projekt uoverskueligt og overvældende, er, at vi møder vores frygt. Frygten for det ukendte. Frygten for, hvad der nu kommer til at ske. Frygt for, hvad det hele indebærer.

Hver gang vi står overfor en massiv forandring i vores liv, kommer vi til at stå overfor det hul, der er mellem dér, hvor vi er lige nu, og dér, hvor vi gerne vil være.


Dét hul kan virke alt for stort og uoverskueligt. Når vi først begynder at tænke på alt der kræves for at nå i mål, handle på sin drøm, gå efter mavefornemmelsen, udleve en passion og tidshorisonten for det hele, bliver pludselig overvældende. Mængden af arbejdet, der skal gøres, vanerne, der skal ændres, mønstre, der skal brydes bliver pludselig til en forandring, vi ikke kan overskue. Vi er og bliver vanemennesker. Vores fokus bliver ganske enkelt på alt, det der kræves, på ”hullet” – fremfor lige præcis dét vi ønsker.

 

Kunne du tænke dig værktøjer til at:


Mærke, føle og bruge frygten? – Frygten kan/vil altid være der, den kan vi ikke fjerne!


Finde hensigtsmæssige strategier til at gøre det hele mere overskueligt?


Blive skarpere på dit fokus?


Træffe en stor beslutning, som måske ikke kun påvirker dig, men også dine nærmeste?

 

 

Frank Knudsen


Coach

 

 

 

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.