Hvordan flytter jeg mine egne grænser?

Skrevet d. 12-5-2016 10:31:53 af Hanne Lise Bjertnes - Coach, Mentor, Supervisor, Mentaltræner

Hvordan flytter jeg mine egne grænser ?

Står du nogen gange i en situation hvor du har lyst til at prøve noget nyt?

 Lyst til at tage en udfordring op som ligger udenfor din komfort zone?

Lyst til at smide hæmninger og nervøsitet og f.eks. bare rejse sig op i klassen og argumentere for det du mener? Eller når du skal fremlægge en gruppe opgave?

Jeg kender godt denne følelse – og tit og ofte vil det være den negative bekymrende tanke  som vinder. Den her med …aj det kan jeg ikke…… det har jeg ikke prøvet før……de andre er også meget bedre……det tør jeg ikke……… tænk hvis jeg laver en fejl…..tænk hvis de andre griner ad mig……de kigger på mig alle sammen…….hvad nu hvis jeg glemmer hvad jeg skulle sige?

Dette er jo kun et eksempel, men det gælder jo faktisk alle de nye situationer vi står i igennem hele vores liv. Hvordan ruster jeg mig selv til at hele tiden turde tage et skridt mere hvis det er det jeg gerne vil?

1.      Det er vigtigt at det, du vælger er vigtig for dig. Du skal virkelig kunne føle at dette er vigtigt for dig fordi du har lyst til at flytte dine grænser.

2.      Dernæst skal du finde ud af hvorfor  dette er  vigtig. Hvad er det du gerne vil opnå udover at flytte dine grænser?

3.      Hvornår har du så muligheden for at gøre det? Sæt en dato og vær klar i dine tanker omkring dette.

4.      Nu har du besluttet at du gør det så skal du finde ud af hvordan.

5.      Forbered dig mentalt. Du skal tænke tanken videre og tænke på hvordan du vil have det når du har gjort det. Prøv at forestille dig at det er gået rigtig godt og mærk den glæde du faktisk får.

6.      Når du står i situationen så er der kun positive tanker som får lov til at fylde. Tænk på hvor meget du har forberedt dig, tænk på at der er mange som har gjort dette før dig. Tænk på hvor stor en personlig sejer det vil være for dig efterfølgende. Tænk på at du endda måske kan lære de andre noget. Tænk på hvordan du ville respektere en anden som gjorde det samme….. hvorfor skulle dit publikum så ikke respektere dig?

7.      Du skal ikke være tvivl, træk vejret tungt vær tilfreds med dig selv og din forberedelse. Vær fokuseret på det du skal lige nu – og lad ikke noget andet fylde oppe i dine tanker.

 

Jeg prøvede dette i sidste weekend. Det var første gang jeg skulle være model for en som havde designet noget tøj.  Det med at få taget billeder har aldrig været noget jeg har brudt mig om. Jeg har altid sagt at jeg er så dårlig på billeder, jeg er i hvert fald ikke fotogen og egentlig prøvet at gemme mig, når der skulle tages billeder.

Her kunne jeg ikke gemme mig, jeg havde lovet at hjælpe en god ven så det var bare at turde kaste sig ud i det.

I det sekund jeg begynder at tænke …Det her kan jeg godt.  Det er faktisk sjovt. Lad mig nu  nyde dette…så gik det faktisk ganske fint.

Jeg havde en fantastisk dag – fordi jeg turde overvinde noget som jeg egentlig ikke troede jeg kunne.

Så til alle jer…… Tro på dig selv…….du kan hvad du vil.

 


Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.