Hvilken rolle har du i din klasse?

Skrevet d. 8-11-2014 08:53:07 af Hanne Lise Bjertnes - Coach, Mentor, Supervisor, Mentaltræner

Din rolle i klassen.

Hvilken rolle har du i klassen???? I en klasse er der altid mange forskellige roller. Her er et udpluk af de mest typiske roller og hvad de evt. kan gøre hvis du gerne vil ud af denne rolle.

Faglige dygtige:

Der er de faglige dygtige som er meget aktive i timerne. De er for det meste velforberedte og kan faktisk god li en god diskussion i timerne – både med lærerne og med de andre elever.

Klovnen:

Så er der klovnen – som simpelthen har en kommentar til alt. De kan ikke sidde stille og de elsker at være midtpunktet i klassen. Undervisningsmæssigt er det ikke sikkert de får så meget ud af det – men socialt føler de sig som fisk i vandet.

Stille typen:

Så er der den stille type som er meget genert som gerne vil sige noget men som ikke tør. Her er man bange for at sige noget forkert overfor så mange mennesker så det er nemmere at ikke sige noget end evt. sige noget forkert.

Roden:

Så er der typen som ikke kan sidde stille, som faktisk er meget forstyrrende og dominerende og larmende. Kan også godt være den første til at komme med en provokerende kommentar både til lærere og elever. Fagligt ikke særlig stærk.

Festaben:

Denne type lever for det meste om aftenen og natten, og er lidt træt om dagen. Typisk meget stille og faktisk lidt genert, ved indtagelse af alkohol bliver personligheden ændret til en udadvendt talende og underholdende person.

Ny rolle ????

Hvis du nu af den ene eller anden årsag har lyst til at komme ud af den rolle du er i, enten fordi du ikke føler dig tilpas eller fordi du har lyst til at ændre adfærd så skal du blot tage valget. Når du har taget dit valg så skal du lige sætte dig ned – tænke over hvad du vil ændre og hvorfor. Skriv det ned på et stykke papir så du kan se det på skrift – så bliver det meget tydligere og klart for dig.

Sæt dig et konkret mål – målet skal været vigtig for dig , det skal være formuleret positivt (hjernen kan ikke fokusere på negative ting). Vær meget bevidst om at du har både kapacitet og ressourcer til at nå dine mål. Du skal huske at sættte en tid på, så du helt konkret har noget at arbejde hen i mod. Målet skal være tydeligt og klart så du virkelig kan mærke når du har nået det.

Mærk efter hvordan du kan blive motiveret til at fortsætte, hvordan du kan knække koden til at ændre nogen ting. Hvad skal der konkret til for at du som person bliver motiveret?? Alle folk er forskelige – alle folk tænker forskelligt – de tanker som du tænker er rigtige for dig.

Husk at hvis du skal ændre adfærd/bryde ud af den rolle du har så er det  vigtigt at du tør. Du skal turde tage kampen med dig selv – for ændring af vaner kan være en udfordring.

Du har altid et valg – hvis du tror på dit valg – du arbejder fokuseret med det – SÅ NÅR DU DET!!!

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.