Hvad står dit klimaanlæg egentlig på?? :-/

Skrevet d. 12-9-2017 09:13:11 af Frank Knudsen - Coach, Mentor, Kropsterapeut

Hvad står dit klimaanlæg egentlig på ? ?

 

Klimaanlægget kommer jeg tilbage til om lidt….

 

Vores syn på os selv – vores definition af os selv er helt afgørende på vejen mod vores drømme og mål. Da jeg startede ud som coach og ikke rigtig havde gang i forretningen, var det mildest talt svært at se mig selv i titlen ”Coach” – selvom beviserne for bestået uddannelse hænger på min væg. Jeg definerede ikke rigtig mig selv som værende coach og mine første mindre foredrag var også nærmest tjenester og tilhørerne kunne tælles på en hånd. Og med kun én klient var det svært at få mine forestillinger om ”en rigtig coach” til at passe med min verden.

 

Mit fokus ændrede sig, da jeg over en periode prøvede at forestille mig, det jeg ville være, det jeg drømte om – også selvom jeg ikke var der endnu. Prøvede at se mig selv som værende coach – for det ér jeg jo – finde stoltheden og arbejde benhårdt mod det jeg vil. Det giver lyst og masser af gejst til at gå efter drømmen. Vi er et produkt af, hvordan vi ser os selv, og hvad vi accepterer, og hvad vi står op og gør hver eneste dag.

 

Måske er vi allerede det, vi drømmer om? Men har ikke haft modet til at stå ved det?

 

Lad os lege med tanken om, at dit mål er et vægttab. Det bliver ualmindelig svært at tabe sig, hvis du definerer dig selv som værende ”en med tykke knogler” eller ”jeg er ikke der typen, der kan være på kur ret længe” eller ”jeg har prøvet alt, det lykkedes aldrig”. Vi kan være nok så opsatte i momentet og give den fuld gas en kort periode, for derefter at falde tilbage til sådan som vi dybest set (måske ubevidst?) definerer os selv.

 

Jeg er vild med metaforer. Billeder gør, at jeg kan huske. Her kommer klimaanlægget ind i billedet. Et klimaanlæg indstiller vi til en bestemt ønsket temperatur. Bliver det koldere end den indstillede temperatur varmer den op, og bliver det varmere køler den ned – helt automatisk! Forestil dig klimaanlægget er vores selvbillede, vores definition af os selv. Uanset hvor mange kure, vi hopper på, hvor mange gange vi prøver, hvor meget tid vi bruger – så vil klimaanlægget finde den indstillede temperatur, vi vender tilbage den ham/hende vi ser os selv som. Som jeg har blogget om tidligere herinde – flere af os har prøvet at tabe os 10-12 kg – de samme 2-3 kg igen og igen og…

 

Vi er nødt til at give vores selvbillede et grundigt eftersyn. Måske vi bliver nødt til at ændre nogle værdisæt, nogle tanker og forestillinger, som bremser vores drømme.

 

Hvordan definerer du egentlig dig selv? Hvordan vil din allernærmeste familie og din bedste ven/veninde beskrive dig?

 

Måske dit mål er at holde op med at ryge. Målet (og klimaanlægget) er indstillet – men hvis du så fx tæller de dage du ikke har røget og ser dig selv som værende en, der altid har røget meget, så vil dit klimaanlæg automatisk finde tilbage til den du er. Eller rettere ”den du tror” du er.

 

Hold øje med næste gang du hører dig selv sige fx: ”Jamen jeg er jo ikke den store taler” eller ”det kan jeg ikke bare lige gøre”, og stil dig selv spørgsmålet hvornår præcist i dit liv blev du enig med dig selv om, at du ikke kan holde taler eller hvornår definerede du dig selv som typen, der ikke bare lige kan det eller det.

 

 

Vi får, hvad vi tolererer i livet. Vi er ikke et produkt af vores mål og drømme, vi er et produkt af, hvordan vi ser os selv, og hvad vi accepterer, og hvad vi står op og gør hver dag – uanset hvilke store drømme vi end måtte have.

 

 

/Frank Knudsen

 

Coach

 

 

 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.