Hvad lærer du dine børn om kærlighed og sex?

Skrevet d. 8-11-2014 12:02:14 af Kammille Essther - Psykoterapeut

Det er ikke nok at lære sine børn at færdes sikkert i trafikken, eller at dele deres legetøj med andre. Hvis du ønsker for dem, at de som voksne skal have et kærlighedsliv, lige så godt som dit – eller endnu bedre – så må du gøre dig bevidst om, hvad du rent faktisk viser dem GENNEM dit eget parforholds- og kærlighedsførelse. Den adfærd vi viser vores børn, er det de lærer af, IKKE vores intentioner…

Du kan lave denne øvelse, alene, eller sammen med din eventuelle partner;

  1. Hvad viser jeg mine børn om kærligheden? Er der noget jeg skal gøre bedre?
  2. Hvad viser jeg mine børn om polaritet, og forhold mellem kvinde/mand? Er der noget som skal gøre bedre?
  3. Hvad viser jeg mine børn om seksualiteten? Er der noget jeg skal gøre bedre?
  4. Hvad viser jeg mine børn om spiritualitet? Er der noget jeg skal gøre bedre?

Disse spørgsmål levner stof til eftertanke, og er et godt udgangspunkt for særdeles udviklende debat.

Hvis du ønsker for dine børn, at de skal udleve deres begær og seksualitet, så er du nødt til at gå forrest, og vise dem glæden ved at være kvinde eller mand. Hvis du ønsker for dine børn, at deres kommende parforhold skal være varmt, omsorgsfuldt og nært, så er du nødt til at kigge dit eget parforhold efter i sømmene. Så enkelt er det. Du er nødt til at turde gå forrest, og vise vejen… ingen andre kan gøre det så godt som dig! 


Rigtig god fornøjelse – og nyd det. 

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.