HUSK hvad du har lært, nu i genåbningen!

Skrevet d. 11-5-2021 09:11:01 af Sasja Iza Christensen - Psykoterapeut, Kropspsykoterapeut, Traumeterapeut, Familieterapeut/-rådgiver

❗️Husk dig selv nu hvor tempoet går op!

Kan du mærke, at i takt med genåbningen af samfundet, er du begyndt at speede op? Aktiviteterne er ved at være i gang igen, og dermed fyldes kalenderen hurtigere? Ud at spise, afsted til fritidsaktiviteter, være sammen med familie og venner osv?

Jeg mærker det i min krop. Min vejrtrækning er ikke helt så dyb og energiniveauet er oppe i længere tid. Jeg skynder mig mere, kører rundt, henter og bringer børn, og plotter mere og mere ind i ugen.

Vent lige lidt. V e n t  l i g e   l i d t …

Måske er der faktisk sket noget med dig det sidste år, som er værd at huske på og værd at invitere med ind i hverdagen?

- Hvad fyldte mere i dit liv under nedlukningen, og er noget du fremover vil vælge mere til?

- Hvad fyldte mindre i dit liv under nedlukningen, og er noget af det du fremover vil vælge mere fra?

- Hvem har du opdaget, at det er vigtigt for dig at tilbringe mere tid sammen med?

- Hvad har du opdaget om samfundet, naturen, verden, som har fået en betydning for dig?

Jeg har bl.a. opdaget at det fælles sænkede tempo i samfundet har gjort mig virkelig godt. Det har givet mig ”lov” til og rum til at mærke mere, til at fordybe mig, til at aflive stressen i min krop, og nyde nærheden med mine børn som alt for hurtigt bliver meget store.

Jeg har opdaget at online terapi og skriveterapi virkelig kan rykke og at det for nogle er den eneste mulighed for at blive set, mødt og støttet i en ensom, angstfuld eller travl hverdag.

Jeg har også opdaget at samhørighed og tilhør kan skabes og mærkes på rigtigt mange måder. Men at det er en biologisk og eksistentiel nødvendighed, som hvis det ikke næres positivt, kan få mennesker til at gå til ekstremer.

Og herunder et digt jeg skrev i den endnu spæde coronatid.

Kærlig hilsen Sasja


Hvad opdager du?

At du fylder tomrummet ud med mad og sukker?                                                           At friheden lever i dine blomsterkrukker?

At du faktisk trives godt hjemme hos og i dig selv?                                                            At hver eneste tanke er blevet antibakteriel?

At balancen i familien er bekymrende ustabil?                                                                At dit refugie pludselig er din firmabil?

At du faktisk slet ikke ved hvad du egentlig vil?                                                                At du aldrig rigtigt har spurgt dig, hvorfor du er til?

At du elsker at kramme og din krop vil mærke?                                                                At dine sanser er blevet følsomme og stærke?

At du får klaus’ af dit hjem og dit liv?                                                                                At din længsel efter nærhed er demonstrativ?

At du faktisk er bange for at dø?                                                                                       At du må få kontakt til din grandnevø?

At glæden i hans smil er alt du behøver?                                                                        At du hellere vil være musikudøver?

At Jorden trives når vi er mindre bekvemme?                                                                   At de nye vaner slet ikke er så slemme?

At du er mere afhængig af andre, end du troede?                                                           At du er forbundet til alt og alle på denne klode?


af Sasja Iza Christensen

Læs mere om: Corona

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.