Fortrængte følelser udvikler sig til sygdomme!

Skrevet d. 8-11-2014 11:50:53 af Kammille Essther - Psykoterapeut

Summen af triste hændelser, voldsomme oplevelser og traumer skaber stærke følelser og er afgørende for hvilke symptomer eller sygdomme du udvikler. Men det eneste kroppen forsøger at fortælle dig, er, at det nu er på høje tid du får tømt rygsækken og ændrer retning.

Symptom betyder forandring og udtrykker et problem du har ignoreret, benægtet eller fortrængt. Sygdom giver dig lejligheden til at se på din adfærd og mønstre, og du bliver nødt til at acceptere denne uønskede del af dig selv, hvis helbredelse skal finde sted. Rejsen begynder med at erkende meningen med symptomerne, dette er nemlig første skridt i retning mod en dybere forståelse af dig selv. Du må frigøre dig fra det gamle og åbne op for det nye, så sker helbredelse helt af sig selv. 

Undertiden kan det virke lettere at opretholde status quo, også selvom det koster vores sundhed, men du spænder ben for helbredelsen hvis du fortsætter ad denne vej. Ingen er født med et dårligt gen for en bestemt sygdom, det er nu videnskabeligt bevist, du er blot nødt til VIRKELIG at ønske, at blive rask.

Lad os tage et eksempel:

Det er almindeligt kendt at vi taler om at have en "dårlig" ryg, som om den har gjort noget forkert, men er det ryggen som er dårlig, eller det vi har gemt i den? Hvad skal den gøre for at blive en "god" ryg? Tænk at vi overhovedet tillader os, at tale sådan om vores krop, god/dårlig. Ryggen har med overlevelse at gøre, ansvaret for at tjene til dagen og vejen, og at kunne klare os selv. Tanker som "jeg bliver ikke støttet" eller "jeg bliver svigtet" kan sætte sig til smerte og svækkelser i ryggen. Vi kan rette ryggen og gå rank, eller vi kan bøje os under vægten af vores byrder. Er der noget eller nogen der presser dig, eller presser du dig selv? Ligger der store byrder på dig? føler du dig overbelastet? Sætningen "at have rygrad" eller mangel på samme symboliserer netop rygraden som en søjle der bukker under for belastning. Uudtrykte følelser som langvarige og uopfyldte ambitioner, kan føre til spændinger i ryggen. Anspændte muskler kan være fyldt med raseri eller længsel, måske du føler at der er nogen eller noget du har lyst "at vende ryggen til"? Så hvad er det i dit følelsesliv som belaster dig, hvad er det som er så tungt at din ryg smerter, eller endnu værre; kollapser? 

Vi må træde ud af offerrollen og tage ansvar for kroppens signaler, den har så meget at fortælle, og der findes masser af veje; hvad brænder du for? hvad tænder dig? hvad gør dig glad? hvad ville du beskæftige dig med, hvis du frit kunne vælge? Hvorfor vente til du bliver alvorligt syg, med at tømme gamle følelsesmæssige belastninger ud af rygsækken, inden du finder ind til hvad du VIRKELIG gerne vil her i livet?

Sommetider kan det vi frygter allermest, ligefrem blive det som udvikler og helbreder os. Tillad dig selv at være nysgerrig og bed om hjælp! Lad rejsen starte allerede i dag, der er altid en anden vej...

 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.