Få øje på de positive oplevelser

Skrevet d. 8-6-2016 14:11:02 af Stine Abell - Coach, Mentor

Vi mennesker er rigtig gode til at få øje på det vi fokuserer på. Hvis vi leder efter alt det der er negativt, det der ikke virker, eller truer os – ja så har vi en rigtig god chance for at få øje på det.  Da vi for mange år siden kunne sikre vores overlevelse ved at holde øje med farer og trusler er vi faktisk præ-disponerede med denne evne. I dag afhænger vores daglige overlevelse bare ikke af om vi kan undslippe farlige dyr.

 

Ved at være bevidste om, at vi kan ændre fokus, kan vi hjælpe os selv til mere overskud og trivsel – til et bedre liv rent ud sagt. Jeg vil invitere dig til at afprøve det – beslut dig for at få øje på alt det der virker, som støtter dig og giver dig positive oplevelser i din hverdag.

 

Ved at samle på disse oplevelser sætter du faktisk penge ind på din egen ”trivsels-konto” – du sparer op til du møder modstand eller udfordringer.

 

Forskere har helt ned på emotions-niveau forsket i, hvad der skal til for at skabe balance mellem de positive emotioner (som f.eks. kærlighed, glæde, taknemmelighed, interesse, håb, inspiration) og de negative (som frygt, afsky, vrede). Balancen skabes, når forholdet mellem negative og positive emitioner er i området 1:3 – dvs. der skal faktisk som minimum tre positive emotioner til at opveje én negativ. Så lige præcis derfor er det rigtige fokus at vælge det positive, så du hjælper dig selv til at skabe dage, hvor du har overskud eller balance på trivselskontoen i stedet for det modsatte.

 

Jeg har lavet en video hvor jeg slår ned på en almindelig dag i mit liv. Her beskriver jeg hvilke oplevelser jeg blandt andet satte ind på min trivselskonto lige præcis den dag. Mit ønske har været at sætte i perspektiv, hvad en positiv oplevelse kan være, og inspirere dig til at gå ud og finde dine egne.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.