Et brev til et menneske

Skrevet d. 14-11-2018 15:46:11 af Esben Andersen - Coach, Mentor

Kære menneske – Noget du bør vide om dig selv

Nogen skulle have fortalt dig det her, men det er desværre meget få, som ved det.
Jeg ville ønske, at jeg kunne give dig det, da det formentlig ville nemmere. På den anden side, så har du det allerede, så jeg vil istedet gøre mit bedste for at pege dig i den rigtige retning.

Du mangler ikke noget, du er ikke ødelagt og du behøves ikke være mere end du er. Du har alt, hvad du behøver.

Du er født i velvære og harmoni. Dette er ikke noget, som du kan miste gennem livet, selvom det føles som om, at de svære situationer du har været igennem, stille og roligt har hakket små stykker at dit velvære.
Inde i dig er der stadig den samme velvære og harmoni, som den dag du blev født. Der kan aldrig blive mindre af det. nogen gange bliver det desværre bare dækket til af alle dine ofte unødvendige tanker. Du er blevet mere fokuseret på, hvad der er galt med dig fremfor, hvad der er rigtigt med dig

“All we are is peace, love, and wisdom, and the power to create the illusion that we are not.” – Jack Pransky

Da du blev født, var du et med det, som vi er i vores sande natur. Med tiden har du desværre fået en forkert opfattelse af, hvordan dit sind fungerer. Det er ikke din skyld, da ingen omkring dig formentlig har vidst, hvad vi virkelig er.

Noget af det bedste du kan få indsigt i er, at tanker ikke er mere end en oplevelse af livet.
Dine tanker kommer indefra dig selv af og ikke fra dine forældre, venner, tv’et eller sociale medier. Dine tanker har ikke noget at gøre med andre.
Det giver dig en vis form for kontrol. Du bestemmer ikke, hvilke tanker der kommer til dig, men du er herre over, hvilke du vil følge til ende.
Du behøves ikke at hoppe på tanke toget til lidelse og fortvivlelse, og er du kommet til at hoppe på det, så du fri til at trykke på stop knappen, gå ud og stå på toget til glæde og kærlighed i stedet.

Ligeså vel som en hammer er et redskab, så er tanker også. Forstår du ikke, hvordan en hammer virker, så kan du komme til at bruge den til at skade dig selv og andre.
Tanker kan også bruges på en ikke produktiv måde. Den kan blive brugt til at skabe lidelse og kaos inde i dig selv, og du kan få det til at gå ud over andre.
Alle de følelser som du umiddelbart opfatter som negative, fortæller ikke en sandhed om, at der er noget galt med dig, at du mangler noget og du derfor ikke er hel. De er der for at guide og vække dig op til, at dine tanker i øjeblikket ikke er særlig produktive.

Du er lige så perfekt, som den dag du var skaldet, og hverken kunne kravle eller snakke. Du har intet mistet.

Kærlig hilsen
Esben Andersen

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.