Et brev til et menneske – Der er altid håb

Skrevet d. 11-2-2019 17:27:08 af Esben Andersen - Coach, Mentor

Kære dig det er længe siden sidst. Meget er ikke gået som jeg havde håbet, jeg har fejlet, jeg har mistet håbet.

Man kan både sige, at meget er sket siden sidst samtidig med intet er. Verden omkring mig har ændret sig. Jeg har bevæget mig gennem livet. Millioner af forskellige tanker har faret gennem mit sind. En ting, der ikke har ændret sig, er det i mig, som er vågen, som er opmærksom og oplever det hele. 
Mine tanker og følelser om håb, at fejle, miste håbet og genfinde det igen har været som en film, der har kørt gennem min indre oplever. Uanset, hvilken film der har været på lærredet, så har seeren altid været den samme.


Gennem livet har mange ting ændret sig; Jeg udviklet mig siden fødslen, befundet mig i mange forskellige situationer og omstændigheder, gjort ting jeg ikke har været stolt af, haft mange følelser også en del jeg gerne havde været foruden, men en ting har ikke ændret sig… Det der har bragt alle mine oplevelser til live og givet mig evnen til at være opmærksom på, hvad jeg føler i et hvert givent øjeblik. Med opmærksom kommer frihed… Friheden til at opleve, leve og være et menneske med alt, hvad der hører til det. Det kan aldrig blive ødelagt.

Er det ikke fantastisk, hvordan vi det ene øjeblik kan miste alt håb og ikke kan se en vej ud af det vi sidder fast i, og i det næste øjeblik, så er det som om, at vores sind klarer op og håbet viser sig igen?


Siden mit sidste brev har det været meget frem og tilbage. Jeg ser nu, at håb er vores standardindstilling, det er der når vi ikke er fanget af vores håbløse tanker. Håbløshed er blot en tanke om fremtiden, der ser meget virkelig ud.

Da jeg begyndte at se det, behøvede jeg ikke længere at prøve at håndtere det ved at fremtvinge en positiv tankegang, fordi jeg pludselig så, at jeg er bygget til at vende tilbage til tro og håb. Jeg behøves ikke længere tage min tanker så seriøst, da de ikke fortæller en historie om mig, fremtiden eller virkeligheden.

Jeg har ingen ide om, hvad fremtiden indeholder. Jeg ved kun, hvad der ser sandt ud for mig lige her og nu.

Husk at selv det mindste lys kan ses i mørket.

Kærlig hilsen

Esben  Andersen

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.