Er dit mind-set 80/20 eller 20/80 vedr. vægttab og træning? Nysgerrig? Læs med :)

Skrevet d. 11-7-2017 19:36:47 af Frank Knudsen - Coach, Mentor, Kropsterapeut

NU, skal det være”, bare jeg lige havde lidt mere tid til træning”, ”bikini-sæson”, ”jeg tænker lidt på det halvmarathon til sommer, meeen”…, ”jeg har ikke penge til et fitnesscenter lige nu”, ”jeg burde også få tabt de kilo!”, ”jeg vil egentlig bare gerne i gang” osv… Kender du også bare lidt til nogle af de sætninger?


Jeg har i hvert fald hørt dem - og lignende andre - op til flere gange de seneste uger fra folk rundt omkring. Og det gør mig faktisk glad, hvor er det fedt, der er fokus på sundhed og træning. Skønt at høre, at vi går rundt med ønsker, drømme, mål. Men hvad er det der gør, at vi ikke holder ved? Hvorfor får vi det ikke gjort? Hvorfor mister vi det vigtige momentum? Har vi egentlig fundet den indre motivation, der sparker os bagi, når det bliver hårdt, kedeligt, træls, når resultaterne ikke viser sig i det ønskede tempo? Stiller vi os selv de rigtige spørgsmål, eller konkluderer vi for hurtigt, at ”det er sådan jeg er, jeg har prøvet flere gange uden held”? Og så stopper drømmen her?

Hvis jeg må blive lidt flabet (med kærlighed!) her – jeg har da stødt på folk, der har tabt 12-15 kg. De samme 3-4 kg igen og igen og… Provokerende? Ja lidt, men er det ikke også bare lidt rigtigt?


Træning, vægttab, motion behøver ikke være raketvidenskab – ja faktisk, i min optik skal vi i dag kæmpe for IKKE at kende til den ene, anden eller tredje form for kur, diæt, quickfix, metoder mm. til at tabe os, komme i form eller bare komme i gang. Der er motionscentre på alle gadehjørner snart, de sociale medier spammer os med tilbud, vi kan få sundhedsmagasiner leveret i postkassen ugentligt, reklamer i tv omhandler ”det der lige skal til for at blive sommerklar på 6 uger” og altid snakker vi med en, som lige har prøvet ”det her nye”.


Har du egentlig spurgt dig selv, hvorfor du har det her mål? Har du gjort det specifikt nok til at gå direkte efter det, eller famler du lidt i blinde og taber hurtigt motivationen? Nu kommer pointen i min overskrift – for mig handler det kun om 20% hvordan jeg kommer i mål, og 80% er mit hvorfor. Hvad er lige præcis dit grundlæggende hvorfor? Mit mål er at hjælpe dig i mål – jeg tilbyder 30 min gratis coaching i min klinik i Odense Sv, hvor vi sammen kan snakke om unikke værktøjer til personlig målsætning, dykke ned i din motivation og blive skarp på dit nye fokus.


Vi er et produkt af vores tanker, så hvilke tanker tænker du omkring ovenstående?

Frank Knudsen

Coach og sportsterapeut

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.