Du er alt det skønne, du ser I andre

Skrevet d. 8-11-2014 15:54:12 af Helle Sommer - Psykoterapeut, Traumeterapeut

Du er selv alt det skønne, du ser I andre

Når du oplever at være sammen med skønne mennesker. Husk så, at alt det skønne du ser I andre, er noget du får øje på fordi du ubevidst genkender det I dig selv. Du er selv alt det skønne du ser I andre. Hvis du ikke lige kan få øje på det, så giv dig selv tid til at se grundigere efter.

Måske mærker du modstand nu

Måske mærker du modstand på tanken om, at du selv er et dejligt og unikt menneske. Måske er der en indre stemme der siger "nej, det passer da slet ikke". Måske mærker du en ubehagelig følelse i din mave, eller i dit bryst eller et andet sted i din krop. Giv dig selv lov til at undersøge, hvad den modstand handler om, er den ny eller velkendt? Hvad er den opstået af? Hvilke historier er der knyttet til den?

Du er god nok, og du fortjener det hele

Ofte har vi som børn fået en bemærkning med, der har sat sig fast i vores system, og dannet den stærke  leveregel / "sandhed" om os, der nu giver ubehag. Det kan være ord som "nu skal du ikke være så egoistisk, de andre skal også have lov" "Du tror måske, at hele verden drejer sig om dig" "Det kan du da ikke finde ud af, det er er slet ikke noget for dig". Der kan være mange forskellige ord. Fælles for dem alle er, at de efterfølgende hindrer os I at leve frie, glade og kærlige liv. Ganske enkelt fordi vi tror på, at vi ikke fortjener det, at vi ikke er "gode nok".

At skabe støttende tanker

Men en sådan "sandhed" er blot noget vi har konstrueret, i samspil med vores omgivelser. Når du mærker at den ikke støtter dig, kan du bevidst vælge, at konstruere en ny "sandhed". En som støtter dig til at leve mere frit, med mere glæde.  Jeg kalder det "sandhed" fordi vi gerne betragter vores tanker sandheder, indtil vi lærer at en tanke / leveregel ikke er mere sand end en anden. Men bare noget vi har konstrueret.

Lad det spire og vokse - du skal bare bliv ved

Det kan tage tid at ændre de grundliggende tanker, der virker så sande for os. En enkel måde at komme i gang på er f.eks., så ofte som muligt, at gentage det nye du gerne vil tro på fremadrettet. Det kan være en sætning du gentager for dig selv, så ofte som muligt. På den måde vil det nye få lov at slå rødder og spire, og støtte din vej fremover. Samtidig med dette, kan du udfordre den gamle tanke når den dukker op, ved at finde flere og flere beviser for, at den ikke er sand længere -

Vær vedholdende og venlig ved dig selv undervejs, så skal det nok komme.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.